ERC veu amb bons ulls la proposta de la Fundació Sant Cugat i la considera un nou punt de partida


  • Comparteix:

Els republicans reconeixen que hi ha augment de l'edificacio al districte però consideren que poden buscar-se solucions als aspectes menys positius de la proposta

Els republicans reconeixen que hi ha augment de l'edificacio al districte però consideren que poden buscar-se solucions als aspectes menys positius de la proposta

ERC fa una valoració positiva de la proposta presentada per la Fundació Sant Cugat per modificar el PGM de la Floresta però sense urbanitzar la zona de Can Busquets. Segons els republicans, la proposta planteja alguns aspectes negatius que caldria revisar, com un increment de l'edificabilitat que suposaria un augment d'uns 100 habitatges respecte als previstos, però ho veuen com un bon punt de partida per treballar i desencallar aquest procés.

Un mes i mig després de la presentació feta per la Fundació Sant Cugat d'una proposta de modificació del Pla General Metropolità de la Floresta, que suposaria traslladar l'edificació de la zona de Can Busquets al centre del districte, la secció local d'ERC fa un primer balanç positiu del projecte.

Segons els republicans, tot i que hi ha qüestions que caldria revisar, aquest és un bon punt de partida que, en cas de tirar-se endavant permetria protegir Can Busquets i declarar-ho sòl forestal, legalitzar les cases fora d'ordenació i desencallar la modificació del PGM en aquest districte. Així ho ha manifestat el portaveu de la formació, Eduard Pomar, que ja ha avançat la voluntat de reunir-se amb la Fundació per mirar de revisar alguns aspectes que permetrien millorar la iniciativa.

Eduard Pomar

ERC veu amb bons ulls la proposta de la Fundació. Aquesta és una primera anàlisi que hem fet i creiem que cal treballar en aquesta línia i buscar una solució que doni resposta als veïns de la Floresta i a la ciutat.


Entre els aspectes que preocupen a ERC, destaca l'increment de l'edificabilitat prevista, que passaria dels 30.892 metres quadrats que planteja la modificació del PGM proposada en el seu moment per CiU i PP, als 40.400 que proposa la Fundació. Això, segons Pomar, representaria un increment d'entre 100 i 150 nous habitatges a la zona respecte els que ja hi havia previstos. Els republicans també han apuntat que cal estudiar la tipologia dels mateixos, que en alguns casos serien de planta baixa més 4 pisos, per veure com es garanteix el mínim impacte ambiental i paisatgístic.

Davant d'aquestes qüestions, que també preocupen als seus socis de govern, CiU, Pomar ha manifestat que el que no es pot fer és descartar la proposta sinó que ca analitzar els aspectes més negatius i mirar si es poden resoldre.

Eduard Pomar

Nosaltres entenem que CiU pot veure aspectes negatius en la proposta però el que hem de buscar són els positius i si es pot fer una proposta millor, si els aspectes negatius són salvables i es poden modificar.


En aquest sentit, els republicans han reiterat la voluntat de buscar el màxim consens possible sobre la modificació del PGM de la Floresta, i han recordat que aquest tema no està inclòs dins el pacte de govern donades les diferències evidents que hi havia d'entrada entre CiU i ERC.

Pel que fa al Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat la setmana passada per la propietat de Can Busquets amb l'objectiu d'urbanitzar la zona recuperant la potencialitat de sostre permesa segons la normativa del PGM, des d'aquesta formació consideren que no tindria cap sentit tirar endavant un projecte així fins que no s'hagi aprovat una proposta de modificació del PGM. Així ho demostra, diuen, una situació similar de l'any 1996 en que la Generalitat va concloure que el PAU presentat aleshores no es podia aprovar fins que no s'hagués tramitat la modificació del planejament en el districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.