Els intercanviadors ferroviaris de Volpelleres i Hospital General, més a prop

Les noves infraestructures estan incloses als Pressupostos Generals de l'Estat de 2023


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del futur intercanviador de Volpelleres / Foto: Territori

Imatge d'arxiu del futur intercanviador de Volpelleres / Foto: Territori

Els intercanviadors que connectaran la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la línia R8 de Renfe estan ja recollits als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de l'any vinent. Amb l'acord, assolit amb esmenes d'ERC, es fa un pas endavant per a l'execució d'aquestes infraestructures, que s'ubicaran a Volpelleres i a tocar de l'Hospital General. Tot plegat ho ha explicat a la reunió del Consell d'Alcaldes del Vallès Occidental celebrada aquest dijous el conseller de Territori, Juli Fernández, que considera que aquestes estacions suposarien 'el primer pas per a la connexió ferroviària' entre els dos Vallesos.

Més enllà de Sant Cugat, però encara en clau vallesana, Fernández ha avançat que el Govern és a punt de licitar les obres que connectaran la C-16 i la C-58 amb la futura B-40. El conseller també ha posat sobre la taula que cal millorar la connexió entre Terrassa i Sabadell per convertir l'N-150 en un "eix metropolità" que permetrà augmentar la capacitat viària, donar espai a busos ràpids i a un carril bici.

Tornant a la B-40, el responsable del Departament de Territori ha defensat que és necessària per connectar Castellar del Vallès amb la C-58; això permetria descongestionar la Gran Via de Sabadell.

Més freqüència de pas a la Línia del Vallès

Fernández ha recordat que FGC augmentarà les freqüències de la línia Barcelona-Vallès a partir del 9 de desembre, fet que permetrà unir la capital catalana amb Sant Cugat cada 2,5 minuts, i Sabadell i Terrassa cada cinc minuts en hores punta. Aquest augment de l'oferta, que passa a ser de 80 milions de viatges a l'any a 110 milions, serà possible gràcies a l'entrada en servei dels 15 nous trens per a aquesta línia i donarà resposta a l'increment de demanda dels últims anys, segons la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.