L'Ajuntament retira un complement de productivitat a 270 funcionaris i el 2023 n'aprovarà un de nou per a tothom

Un grup de treballadors de l'Ajuntament ha estat present al ple per demanar quan cobraran el nou complement en el sou


  • Comparteix:

El ple municipal extraordinari d'aquest divendres ha aprovat la retirada del Complement Personal Transitori (CPT) que cobren 270 treballadors que van entrar a treballar a l'Ajuntament abans del 2006. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que es tracta d'un suplement 'injust i il·legal' que fa que dos companys que fan la mateixa feina puguin tenir una retribució diferent i que, per tant, el substituiran per un complement de productivitat 'legal' i igual per a tothom. Ingla també ha apuntat que l'aprovació d'aquest nou complement està prevista per al ple del mes de gener o de febrer. Junts per Sant Cugat ha sigut l'únic grup municipal que ha votat en contra d'aquesta mesura, cosa que el regidor Carles Brugarolas ha justificat dient que encara no s'ha arribat a un acord amb els sindicats sobre el complement que el substituirà.



Aquest punt de l'ordre del dia ha comptat amb la presència de diversos treballadors del consistori, que han expressat el seu malestar amb cartells que es preguntaven quan cobrarien el nou complement de productivitat.

Treballadors de l'Ajuntament amb cartells, al ple d'aquest divendres

Treballadors de l'Ajuntament amb cartells, al ple d'aquest divendres / Foto: Cugat Mèdia

1,5%

El que sí que ha quedat aprovat per unanimitat ha estat l'increment retributiu addicional del personal al servei de l'Ajuntament per l'any 2022 quantificat en un 1,5%, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals.

Catàleg de llocs de treball

D'altra banda, el ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els regidors el catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament, així com la modificació de la plantilla del personal. Aquest catàleg és una fotografia dels diferents llocs de treball que existeixen al consistori, establint quins requisits són necessaris per accedir a cadascun d'ells. A Sant Cugat, el document no s'actualitzava des del 1990. Per a Ingla, doncs, no s'adaptava a les necessitats actuals, ja que "la ciutat ha viscut un creixement exponencial de població, i l'Ajuntament ha de dotar-se de recursos. També humans".

Conveni hores extres

Finalment, s'han regulat les hores extres acumulades del personal laboral i de serveis extraordinaris del personal funcionari a través de l'aprovació de la modificació del conveni col·lectiu i un pacte de condicions. D'aquesta manera, s'ha aprovat també l'increment del pressupost municipal que es destina a gratificacions extraordinàries del personal funcionari.

La rotonda del Thau

El ple extraordinari també ha votat per unanimitat a favor de denegar la proposta de Pla Especial vialitat per a la rotonda de la sortida de la B-30, que dona accés als terrenys de Mas Llorens, els que hi ha davant de l'escola Thau i de l'empresa HP. "El 2021 vam rebre els propietaris que volien desenvolupar el pla parcial del 1994, i no ens hem vam posar d'acord", ha explicat Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, i ha afegit que "el juny passat ens van presentar un Pla Especial de la rotonda que anava en la mateixa línia que l'anterior petició". Després l'Ajuntament va rebre una petició de l'AMB que deia que els propietaris havien demanat que el seu cas passés a l'AMB davant l'"inacció" de l'Ajuntament, i els donava un mes per resoldre-ho. "Deneguem la petició per diversos motius, com que un privat no pot desenvolupar un pla especial, i pel que fet que vol desenvolupa un plaenjment anterior al vigent", ha conclòs.




Mireia Ingla

Una situació que podríem dir que era una situació de discriminació respecte a una part de la plantilla, o una situació d’injustícia entre una part de la plantilla. Així ho perceben durant tot aquest temps aquesta part de la plantilla que no l’ha arribat a cobrar mai.

Carles Brugarolas

Ahir se’ns informa que hi ha un acord. I el celebrem, aquest acord. No és encara un acord unànime, però el celebrem. Però és un acord que deixa serrells importants i que en una part de la plantilla important i de la representació sindical genera encara ombres de dubte en el sentit de si es podrà materialitzar en els terminis que corresponen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.