El PSC de Sant Cugat recorda la figura dialogant d'Ernest Lluch

L'acte ha servit per retre homenatge al polític i economista, 22 anys després del seu assassinat


  • Comparteix:

L'acte d'homenatge a Ernest Lluch d'aquest dissabte / Foto: Cugat  Mèdia

L'acte d'homenatge a Ernest Lluch d'aquest dissabte / Foto: Cugat Mèdia

El PSC de Sant Cugat ha recordat aquest dissabte al matí la figura d'Ernest Lluch, 22 anys després que el polític i economista fos assassinat. El parc de la ciutat que duu el nom de Lluch ha acollit l'acte, que ha estat conduït pel portaveu del Partit dels Socialistes a Sant Cugat, Pere Soler. El també tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport ha volgut fer prevaldre la faceta dialogant d'Ernest Lluch.

"Després de 22 anys del seu assassinat, crec que allò que ell practicava encara és un valor actiu. Una de les últimes frases que tothom recorda és 'que cridin, que cridin, que mentre criden no maten'. Per tant, apostava pel diàleg", ha apuntat Soler. L'acte també ha comptat amb la presència de Raúl Moreno, diputat socialista al Parlament de Catalunya, que ha posat en relleu que la Llei de Sanitat i el sistema de salut públic espanyol "va ser obra, en gran part, de l'Ernest". "Efectivament, hem pogut fer front a la pandèmia amb aquest sistema de salut que cal continuar enfortint. Perquè al sistema de salut, se li han d'anar posant diners perquè hi hagi més atenció i es millori constantment la seva qualitat", ha afegit el diputat. Per tancar l'homenatge, s'ha fet una ofrena floral.

Ernest Lluch va morir el 21 de novembre de l'any 2000 a mans de l'organització terrorista ETA. El món polític recorda la seva figura per la tasca que va fer en favor del diàleg com a solució per resoldre el conflicte basc. Lluch va ser assassinat per una cèl·lula d'ETA a Catalunya anomenada 'Comando Barcelona'. També va ser portaveu del PSC al Congrés dels Diputats i ministre de Sanitat i Consum, nomenat per Felipe González. Va exercir el càrrec entre el 1982 i el 1986 i va impulsar la Llei de Sanitat, que va permetre la universalitat de la sanitat a Espanya.













Pere Soler

Després de 22 anys del seu assassinat, crec que allò que ell practicava encara és un valor actiu. Una de les últimes frases que tothom recorda és "que cridin, que cridin, que mentre criden no maten". I per tant, apostava pel diàleg.

Raúl Moreno

La Llei de Sanitat i el sistema de salut públic que tenim a Espanya va ser obra, en gran part, de l'Ernest. I efectivament, hem pogut fer front a la pandèmia amb aquest sistema de salut que cal continuar enfortint. Perquè al sistema de salut, se li han d'anar posant diners perquè hi hagi més atenció i es millori constantment la seva qualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.