Es reprèn la licitació per l'ampliació de l'Escola de Música de Valldoreix

El Tribunal Català de Contractes ha desestimat les al·legacions que bloquejaven el procediment


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una actuació d'alumnes de l'Escola de Música de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una actuació d'alumnes de l'Escola de Música de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha desestimat les dues al·legacions que bloquejaven el procés per licitar el projecte i les obres de l'ampliació de l'Escola de Música de Valldoreix (EMV). Ambdós recursos, presentats per dues empreses que havien quedat excloses del procés de licitació, apuntaven irregularitats en la mesa de contractació, que han quedat descartades pel tribunal. Ara, un cop finalitzada la via administrativa, l'EMD de Valldoreix ja pot engegar la segona fase de la licitació, en la qual concorreran les tres propostes que han superat la primera fase, on s'havien presentat 17 projectes.

Segons ha resolt el Tribunal Català de Contractes, les dues empreses que van presentar el recurs no van complir amb els criteris que marcava el plec de condicions per presentar el projecte. "La decisió d'exclusió adoptada per la mesa de contractació va ser ajustada a dret i els recursos, per tant, han de ser desestimats", conclou el tribunal.

D'aquesta manera, es desencalla el procés de licitació, que va començar el juny de l'any passat. Ara, podran concórrer a la segona fase les tres empreses que han assolit més puntuació: Yaiza Terré Estudio, Manel Bosch i Aragó i l'UTE Bayona Balero Arquitectes Associats SLP - Conxita Balcells Associats SLP - Maria Benedito Ribelle.

El projecte està pressupostat en 1,7 milions d'euros per l'EMD. La iniciativa, reivindicada per la comunitat educativa del centre, ha comptat amb l'oposició de part del sector social i cultural de Valldoreix que veu el projecte sobrepressupostat, alhora que reclama un espai "multicultural" que aculli no només l'escola de música, sinó també les associacions culturals de la vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.