Els pressupostos participatius de les Planes aposten per la cura de l'entorn urbà

El procés participatiu ha tingut la participació de 221 planencs

Un moment del consell de barri de les Planes d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 12/des/22 per Sergio Morales

Els projectes per millorar l'entorn urbà de les Planes són els que han aconseguit més suports en els pressupostos participatius d'enguany. Així, les propostes més votades han estat el tancament de contenidors a l'entorn de la plaça del Coll de la Creu d'en Blau, la millora de l'Espai Pere Grau, la redacció d'un projecte per habilitar escales i passatges al districte i la instal·lació i recuperació de fonts públiques. Cadascuna d'aquestes inversions, que s'han presentat aquest dilluns al consell de barri, compten amb una partida de 50.000 euros.

Pel que fa a les propostes per al pressupost ordinari, les més votades han estat la realització d'una campanya per a la prevenció d'incendis, una altra de sensibilització per mantenir l'entorn lliure de deixalles i una proposta perquè el jovent i els infants disposin d'una oferta cultural i lúdica a la zona. Cada projecte per al pressupost ordinari compta amb una reserva de 5.000 euros.

Als pressupostos participatius de les Planes han participat 221 persones, de les quals 170 han exercit el vot digitalment i 71 ho han fet en paper.

PROJECTES

Inversió (50.000 euros per a cada proposta)

  • Tancament dels contenidors de les Planes, a la zona de la plaça del Coll de la Creu d'en Blau (129 vots)
  • Millora de l'Espai Pere Grau, amb una zona de pícnic i lleure (106 vots)
  • Redacció d'un projecte per habilitar escales i passatges (87 vots)

  • Ordinari (5.000 euros per a cada proposta)

  • Campanya per a la prevenció d'incendis (146 vots)
  • Campanya d'informació i sensibilització envers les deixalles i la brossa (105 vots)
  • Propostes lúdiques i culturals per a infants i joves (103 vots)


  • Així serà la cavalcada de reis

    Al consell de barri d'aquest dilluns s'han fet cinc cèntims de com serà la cavalcada de reis d'enguany a les Planes. Serà un recorregut d'1,1 quilòmetres, amb sortida a l'Espai Pere Grau i que recorrerà els carrers del districte.

    La presidenta del consell de barri, la regidora Alba Gordó, ha recordat que aquesta és l'única cavalcada de Sant Cugat que té presència d'animals i ha apuntat que això situa l'Ajuntament en una situació "complexa". Ho ha atribuït al fet que pot haver-hi presència de gel, cosa que s'agreuja amb les pendents que hi ha en aquesta zona de la ciutat; tot plegat pot posar en perill la integritat dels èquids. Amb tot, ha admès que les negociacions per definir la cavalcada han estat dures, però ha celebrat que hagin arribat a bon port.

    Ses Majestats arribaran a la plaça del Coll de la Creu d'en Blau a les 18 h, on tindran lloc els parlaments i començarà el recorregut. La rua passarà pels carrer del Molí de les Planes, de Miralluny, del Calvari, pel passatge del Pi, pel carrer de Vicenta Moreno i tornarà cap a les 19.30 h a la plaça del Coll de la Creu d'en Blau, on els Reis Mags recolliran les cartes d'última hora. També hi haurà xocolata desfeta per a tothom.