Silvia Tusell, candidata de Valents a l'alcaldia de Sant Cugat

Tusell és la presidenta de l'agrupació local de Valents, formació provinent de Barcelona pel Canvi


  • Comparteix:

Membres de la junta local de Valents amb Silvia Tusell acompanyant la presidenta, Eva Parera / Foto: Cugat Mèdia

Membres de la junta local de Valents amb Silvia Tusell acompanyant la presidenta, Eva Parera / Foto: Cugat Mèdia

Valents posa al capdavant de la seva proposta a Sant Cugat per a les eleccions municipals Silvia Tusell, actual presidenta de la junta local de la formació. La candidata a l'alcaldia situa la lluita contra l'incivisme, la neutralitat de l'Ajuntament i la millora de la mobilitat com a principals eixos del seu programa. Tusell repeteix així a uns comicis locals, després d'haver estat al 2019 número 4 de Ciutadans, partit del qual era secretaria general de la junta local.

Valents (provinent de Barcelona pel Canvi, agrupació amb la qual es va presentar a les eleccions municipals del 2019 Manuel Valls) s'autodefineix com a "partit constitucionalista" que treballa perquè "a Catalunya es respectin les lleis i sigui lleial a Espanya". Situa la seguretat, el treball i la llibertat com a principals pilars.

L'agrupació local de la formació es va presentar l'estiu passat de la mà de la seva presidenta, Eva Parera. Ara, el partit es presenta als comicis locals a Sant Cugat amb l'objectiu d'aconseguir una major activitat de la Policia Local per combatre l'incivisme i la neutralitat de l'espai públic, entre d'altres. En declaracions a Cugat Mèdia, però, Tusell ha admès que "la seguretat no és el primer problema de Sant Cugat", tot i que matisa que la ciutadania no està del tot tranquil·la al respecte.

Preguntada pels cavalls de batalla en clau municipal, l'alcaldable assenyala la mobilitat. "No s'ha posat alternativa al transport privat", ha dit sobre les polítiques del govern local en aquest àmbit. De fet, considera que cada vegada és més difícil accedir al centre.

Una altra de les preocupacions de Valents és "equiparar els serveis" a tots els barris de la ciutat, així com treballar per "generar activitat econòmica" al centre de la ciutat, més enllà de la que hi ha a espais com el parc empresarial de Can Sant Joan.

Tusell ha lamentat que el govern de Sant Cugat, així com els seus predecessors, no han estat "valents" per reclamar millores per a la ciutat. Com a principals mancances, ha assenyalat els jutjats de primera instància, la necessitat del quart cinturó per descongestionar l'AP-7 i la millora de la xarxa d'autobusos.

Tusell ha estat elegida per l'assemblea de l'agrupació local en un procés de primàries on va imposar-se, per poca diferència de vots, a la candidatura del també exmembre de Cs Roberto Torrecilla. Actualment, Valents té a Sant Cugat 16 afiliats, tot i que l'alcaldable assegura que compten amb més simpatitzants més enllà d'aquesta xifra.

De cara als comicis del maig de l'any vinent, Tusell aspira a governar, malgrat que admet que representa un partit "petit i jove". Preguntada sobre la disputa del vot constitucionalista, ha apel·lat a aquella ciutadania "descontenta". "Hem de treure de casa la gent perquè som una opció nova amb il·lusió i compromís".


Silvia Tusell

Volem jutjats de primera instància, que es faci el quart cinturó per no tenir tota la circulació a l'AP-7, el pla d'autobusos... Amb les instàncies superiors s'ha estat poc valent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.