El barri de Volpelleres, gran beneficiat dels pressupostos participatius de Centre Oest

El veïnat ha triat nou projectes que beuran dels 216.000 euros destinats al districte


Temes relacionats

Ja es coneixen els projectes guanyadors dels pressupostos participatius (15/des/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Cinc inversions i quatre propostes de despesa ordinària. El veïnat del districte de Centre Oest ha triat els nou projectes que es finançaran amb els pressupostos participatius de barri, que se centren sobretot en la millora de l'entorn urbà a Volpelleres. Així, la iniciativa més votada ha estat una per a la millora i remodelació verda del centre de Volpelleres, seguida d'una proposta per posar 'més verd' a l'entorn de l'avinguda de la Clota. Encara a Volpelleres, ha aconseguit suports suficients una proposta per millorar el parc del carrer de Dolors Bigas i una altra per pacificar el trànsit a l'avinguda de Can Bellet. A més, per garantir el compliment que Can Barata disposi d'un projecte dels pressupostos participatius, s'ha introduït la proposta per instal·lar-hi un niu de bústies. Els projectes d'inversió compten amb una partida de 200.000 euros.

Pel que fa als projectes que es beneficiaran dels 16.000 euros de pressupost ordinari, no s'han hagut de votar, ja que els que han arribat a la fase final es podien finançar amb el diner disponible. Així, es faran campanyes per a la tinença responsable d'animals i sobre els residus voluminosos, s'organitzarà un mercat de segona mà i es farà una campanya de comunicació per a la pacificació del trànsit.

Els pressupostos participatius de Centre Oest han comptat amb la participació de 833 veïns, el 4% del cens del districte.

PROJECTES

Inversió (200.000 euros disponibles)

  • Millora i remodelació verda al centre de Volpelleres (50.000 euros) - 404 vots
  • Més verd a l'entorn de l'avinguda de la Clota (Volpelleres) (50.000 euros) - 360 vots
  • Millores al parc del carrer de Dolors Bigas (Volpelleres) (50.000 euros) - 311 vots
  • Niu de bústies de correu a Can Barata (15.000 euros) - 95 vots (aquesta proposta s'incorpora seguint les normes del Pressupost participatiu que preveu un projecte en aquest barri)
  • Pacificació del transit a l'av. de Can Bellet (Volpelleres) (50.000 euros) - 295 vots (aquesta proposta comptarà amb la part de pressupost encara disponible i es valoraran quines actuacions es poden dur a terme)

  • Ordinari (16.000 euros disponibles)

  • Campanya de sensibilització sobre la tinença responsable d'animals i la recollida dels excrements a la via pública (5.000 euros)
  • Campanya de conscienciació sobre els residus voluminosos (2.000 euros)
  • Mercat de segona mà entre el veïnat (5.000 euros)
  • Campanya de comunicació per a la pacificació del trànsit (4.000 euros)



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.