Pròrroga perquè Sorea segueixi gestionant l'aigua, a l'espera que l'AMB assumeixi la competència

La CUP-PC s'ha desmarcat de la resta de l'equip de govern com a crítica a la "política erràtica" de l'AMB


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Sorea gestionarà un any més el servei d'abastament d'aigua de Sant Cugat. El ple municipal ha aprovat prorrogar el contracte un any, a l'espera que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) assumeixi la plena competència del servei, tal com obliga una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha avançat que l'administració supramunicipal es debat entre gestionar el servei 'amb una empresa pública de gestió directa o una de mixta'. L'acord ha prosperat amb vots de tots els grups municipals, tret de la CUP-PC, que s'ha desmarcat de l'equip de govern amb una negativa que han justificat per la 'política erràtica' de l'AMB en aquesta matèria.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT

La regidora cupaire Lourdes Llorente ha subratllat que el vot negatiu (que ja es va produir la primavera passada) en cap cas va "contra la gestió" del govern municipal i, a més, ha apuntat que aquest posicionament és irrellevant, ja que es tracta d'un servei que "s'ha de prestar". La tinenta d'alcaldia ha refermat la defensa del seu grup que la gestió de l'abastament es faci des dels municipis.

Des de l'oposició, la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira i el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, han criticat l'equip de govern per haver portat al ple d'urgència "un tema tan important". Els ha respost el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha assegurat que la notificació de l'AMB de com es procediria amb l'estudi per concretar la gestió va arribar al consistori divendres passat. "L'AMB ens diu que s'ha de garantir la continuïtat del servei", ha afegit el tinent d'alcaldia. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha emplaçat l'Ajuntament a "seguir negociant la fórmula d'aquesta gestió" amb l'administració metropolitana.

Des de Cs, Ciprian també ha criticat l'executiu per una gestió amb què s'està "prorrogant un contracte caducat des de finals de 2019". El regidor taronja també ha apuntat contra els treballs del govern per municipalitzar el servei, cosa que veu com un "tema obsolet".

Manteniment del clavegueram

A la sessió plenària d'aquest dilluns s'ha fet constar la represa del concurs públic per al manteniment del clavegueram de Sant Cugat. El procediment estava bloquejat pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) perquè dues de les empreses que hi concorrien, Sorea i Aqualia, l'havien recorregut. Ara, acceptades parcialment les queixes, el tribunal ha desencallat el concurs.


Lourdes Llorente

No votem en contra per la gestió dels companys de govern, sí contra la gestió de l'AMB, que ha fet una política erràtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.