Sant Cugat vol tenir una xarxa municipal de generació d'energia neta per a vehicles elèctrics

El sistema de càrrega estaria proveït d'energia 100% fotovoltaica i seria gratuïta o de baix cost per als residents

Un cotxe elèctric, en un punt de recàrrega / Foto: ACN

Política

Publicat el 19/des/22 per Maria Bragós

El ple municipal ha acordat aquest dilluns encarregar un estudi per establir un projecte pilot d'instal·lació de càrrega per a vehicles elèctrics que sigui proveïda d'energia 100% fotovoltaica. Està previst que aquesta càrrega sigui gratuïta o de baix cost per a residents, empreses i comerços, així com per als visitants de llarga estada. L'acord arriba gràcies a una moció de Junts per Sant Cugat que ha esdevingut institucional, després que ja s'aprovés en plens anteriors una moció a favor d'incrementar la infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics, i una altra per a lluitar contra el canvi climàtic.

Escolta-ho

Segons recull la moció, l'estudi també hauria d'incloure una anàlisi de possibles ubicacions estratègiques on l'experiència pogués ser replicada, amb la intenció de "generar una xarxa municipal de generació de càrrega neta de Sant Cugat". A banda, recorda que a partir del 2035 només es podran vendre cotxes elèctrics, de manera que "cal buscar fonts d'energia alternatives".

Entre els motius també es fa referència a la importància que el transport sigui descarbonitzat per complir amb els objectius climàtics i mediambientals de les diferents administracions europees, nacionals i locals. A part, es té en compte el fet que la ciutadania no vulgui adquirir un vehicle elèctric si no compta amb una "infraestructura bàsica de càrrega".