Pas endavant per urbanitzar Baixador, amb el neguit sobre les alineacions

La junta de veïns de l'EMD ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

L'avinguda del Baixador comença a veure, per fi, llum al final del túnel. La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat inicialment aquest dijous el projecte d'urbanització d'aquesta via, entre el carrer d'Eivissa i el passeig de la Mariscota. Ha estat redactat per Bac Engineering Consultancy Group amb un pressupost de 4,5 milions d'euros, que pagaran l'administració descentralitzada i els veïns afectats per aquest canvi. Ara bé, quina aportació farà el veïnat (a través de les anomenades contribucions especials) és un dels aspectes que encara no estan definits. Una de les claus per assolir l'aprovació ha estat la retirada de les modificacions en les alineacions, un dels esculls que generaven discordança entre l'EMD i el veïnat.

La retirada de l'annex sobre les alineacions s'ha fet via esmena 'in voce' per part de l'equip de govern. Es tracta d'una modificació que, ha explicat al vocal Susana Herrada, no compta amb el vistiplau de l'arquitecte municipal; ha aclarit, però, que aquesta validació no és necessària per tirar endavant el projecte: "És legal fer-ho amb alineacions o sense, encarà que el tècnic no hi estigui d'acord". Ara bé, això ha aixecat dubtes per part de l'oposició, que ha votat abstenció a l'hora d'acceptar aquesta esmena.

CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS DE L'APROVACIÓ INICIAL DE LA URBANITZACIÓ (aquest document inclou l'annex sobre les alineacions, que s'ha retirat, i, per tant, ha rebaixat en 16.000 euros el cost del projecte)

El vocal d'ERC-MES Jaume Sanmartí ha fet planejar l'opció que l'aprovació inicial del projecte quedés sobre la taula, tot reclamant un informe tècnic sobre el projecte amb l'esmena incorporada. Sense aquest document, ha advertit Sanmartí, existeix risc d'impugnació. "Mira que ha costat, i a sobre fan les coses malament", ha retret a l'equip de govern. La vocal Herrada ha argumentat que la decisió de l'executiu és una qüestió de "voluntat política" i ha assegurat que assumirà "les conseqüències" en cas que n'hi hagi. En aquest sentit, la vocal portaveu del PSC, Susanna Casta, li ha retret que "la voluntat política s'hauria d'haver mostrat fa mesos".

Per la seva banda, el vocal portaveu de Cs, José Miguel García, ha lamentat que un projecte d'aquesta magnitud hagi hagut de sotmetre's a la incorporació d'una esmena en l'últim moment. En el mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, que ha considerat tot plegat "un defecte de forma que posa en qüestió la legitimitat jurídica".

El debat s'ha fet amb part del veïnat entre el públic, que ha vist amb temor com l'esmena podia decaure i, per tant, dilatar més la posada en marxa de la urbanització. El president de l'Associació de Veïns del Baixador, Sergi López, ha agraït que finalment els representants polítics han demostrat que estan "la costat dels veïns". En tot cas, ha lamentat que el debat s'hagi centrat en la retirada de l'annex relatiu a les alineacions i no en tot l'històric que ha portat a endarrir el projecte fins ara.

Ara, amb l'aprovació inicial superada (amb vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició), s'obre el període d'exposició pública, després del qual arribarà l'aprovació inicial. Un cop estiguin tots els tràmits administratius lligats i s'adjudiquin les obres, està previst que els treballs durin 20 mesos.

Mira aquí la sessió plenària




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.