Lloguers congelats sis mesos i aliments bàsics sense IVA: les mesures anticrisi del govern espanyol

Un xec alimentari de 200 euros per a rendes de menys de 27.000 euros anuals també forma part del paquet


  • Comparteix:

Imatge del Consell de Ministres / Foto: ACN

Imatge del Consell de Ministres / Foto: ACN

El govern espanyol ha presentat el 'paquet anticrisi' aquest dimarts i on es destaca la congelació dels preus dels lloguers en renovacions de contractes que finalitzin abans del 30 de juny de 2023 i que es prorrogaran sis mesos amb el mateix preu. L'executiu també prorroga durant tot l'any que ve el límit del 2% de l'augment interanual dels contractes de lloguer indexats a l'IPC. L'eliminació de l'IVA de 'tots els aliments de primera necessitat' i un xec alimentari de 200 euros per a rendes de menys de 27.000 euros anuals. Pedro Sánchez ha xifrat en 10.000 milions d'euros el cost d'aquest paquet de mesures la qual cosa eleva a 45 milions d'euros la inversió feta pel govern espanyol per respondre a l'impacte de la guerra d'Ucraïna. Sánchez ha afirmat que s'han aprovat ja sis paquets de mesures des del març d'aquest any i ha reivindicat la resposta que està donant l'executiu.

Amb el nou paquet anticrisi, a més, la bonificació dels carburants de 20 cèntims per litre es limitarà a sectors professionals i deixarà de ser generalitzada. A banda de la gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància, el govern espanyol mantindrà la rebaixa del 30% de les ajudes per reduir el transport urbà i interurbà.

El text també inclou la gratuïtat dels trajectes en autobús de titularitat estatal durant tot l'any que ve al conjunt de l'estat espanyol, acordada amb el PDeCAT en la negociació dels pressupostos així com l'increment del 15% de les pensions no contributives i de l'IMV.

Una altra rebaixa fiscal que es manté és la de llum i gas i també es manté la prohibició durant tot el 2023 dels talls de subministraments essencials i l'extensió del bo social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.