El govern aprova els canvis tècnics a les ordenances fiscals amb queixes de l'oposició

El retard en l'enviament de la documentació i l'hora del ple ha sigut el blanc de crítiques de Junts i de Ciutadans del ple extraordinari


Temes relacionats

Impostos i taxes queden congelats per al 2023 ( 9/nov/22)


  • Comparteix:

Imatge del ple extraordinari de desembre / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple extraordinari de desembre / Foto: Cugat Mèdia

El ple extraordinari d’aquest dimecres ha aprovat els canvis tècnics a l'ordenança fiscal 0 a petició de la Diputació de Barcelona. El govern municipal no ha acceptat cap de les 42 al·legacions presentades per l'oposició: 39 perquè no estaven relacionades amb aquesta ordenança 0 i tres han sigut admeses, però desestimades. L'oposició ha lamentat que cap de les seves aportacions fos acceptada, però també han criticat amb duresa el fet que la documentació d'aquest punt del ple, amb els motius del rebuig a les seves al·legacions, no l'haguessin rebut fins a menys d'una hora abans de l'inici del ple. També han lamentat que l'hora d'inici exacte del ple no se sabés fins pocs minuts abans també. Aquest punt del ple s'ha aprovat només amb els 13 vots a favors dels tres partits del govern.


CONSULTA LA DOCUMENTACIÓ AMB LA RESPOSTA A LES AL·LEGACIONS

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, també ha criticat el contingut de les al·legacions de l'oposició, en especial les de Ciutadans: "Les al·legacions que s'han presentat tenen caràcter polític i no tècnic, i els ciutadans mereixen al·legacions rigoroses i sense populismes". A la qual cosa, Sergio Blázquez, regidor de Cs, li ha respost que "rigorositat seria fer els plens i enviar la documentació en temps i forma".

La majoria de les propostes de Ciutadans anaven en la línia de rebaixar la pressió fiscal i de taxes sobre els santcugatencs i santcugatenques, com per exemple reduir l'IBI un 10%. Per aquest motiu Blázquez ha conclòs que "no té sentit recaptar molt i després acabar amb romanent; el millor romanent és el que mai s’hauria de recaptar". Cal recordar que les ordenances fiscals ja es va anunciar que quedaven prorrogades per al 2023 i que no eren motiu de debat en aquest ple extraordinari, cosa que també ha criticat Ciutadans.

Per part de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas ha interpel·lat Mireia Ingla per la manera que s'ha convocat aquest ple. El regidor de Junts en culpa Pere Soler. "Fa temps que no entenc, alcaldessa, com tolera aquest desprestigi a la institució; com tolera convocar un ple en aquestes condicions? Vostè i la resta de membres del govern", ha dit. Ingla li ha respost que el ple s'ha convocat "com calia, vull que això quedi clar".






Pere Soler

Confonen un debat polític amb un debat tècnic, però els ciutadans mereixen propostes rigoroses i sense populismes

Sergio Blázquez

Les ordenances i els pressupostos és l’eina per canviar les coses, no té sentit no fer servir allò que tenim competències. Quedar-se de braços plegats no és la solució.

Carles Brugarolas

Fa temps que no entenc, com tolera aquest desprestigi a la institució. Com tolera convocar un ple en aquestes condicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.