El PSC de Sant Cugat reclama incorporar als pressupostos de la Generalitat el cost total de La Mirada

A banda del centre educatiu, els socialistes també prioritzen la B-40, la rotonda a Can Barata i els intercanviadors a Volpelleres i Hospital General

El primer secretari, Pere Soler, i el secretari d'Organització, José Gallardo, al centre, amb els membres de l'agrupació local del PSC Guillermo Vidal i Toni Canals / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 3/gen/23 per Martí González

El PSC de Sant Cugat ha prioritzat el llistat de projectes que vol que inclogui la Generalitat als pressupostos del 2023. Els socialistes s'erigeixen com a 'força més legitimada' al Parlament per reclamar, entre d'altres coses, que el govern català 'lideri' la construcció de l'escola La Mirada i la perllongació de la B-40, a més d'afegir altres propostes que també afecten el municipi i la comarca com la construcció de l'hospital Vicenç Ferrer a Rubí, la rotonda al barri de Can Barata i l'adequació de les estacions de Volpelleres i Hospital General quan es facin els intercanviadors.

En l'àmbit de mobilitat, la nova B-40 a l'arc metropolità, és una de les condicions que posa el PSC per desencallar les negociacions dels pressupostos de la Generalitat. Segons defensen, també des de Sant Cugat, aquesta via diversificaria el trànsit pesat de l'AP-7 i la B-30 i això "comportaria una millora de la qualitat de l'aire" i una "disminució de soroll" al municipi. Així ho ha explicat el primer secretari del partit a Sant Cugat, Pere Soler, que també ha prioritzat les propostes que voldrien incloure al pressupost, en l'àmbit local: la construcció de l'escola La Mirada, la rotonda a l'entrada del barri de Can Barata, i l'adequació de les estacions de Ferrocarrils de Volpelleres i Hospital General, un cop es facin els intercanviadors.

Pel que fa a La Mirada, de fet, Soler ha criticat el paper de la Generalitat des del principi, amb la signatura d'un conveni en el qual l'Ajuntament hi sortia perdent. Des del partit reclamen "lideratge" al govern català pel que fa a la construcció de l'escola i a assumir-ne el cost íntegre.

A més, el secretari d'Organització de l'agrupació local, José Gallardo, també ha reclamat que els comptes incloguin la construcció del nou hospital Vicenç Ferrer a Rubí, que també donaria cobertura a Sant Cugat i Castellbisbal, un nou ambulatori al barri del Monestir - Sant Francesc per serveis d'urgència, capçalera i infermeria i la segona residència pública per a la gent gran de la ciutat.

Més enllà de l'àmbit local, les altres dues "potes" que haurien d'incloure els pressupostos de la Generalitat serien el projecte del 'Hard Rock' al Camp de Tarragona i l'ampliació de l'aeroport de Barcelona. Des del grup socialista expliquen que les negociacions estan "avançades" i que ja s'han inclòs el 80% de les propostes que ha fet el grup parlamentari socialista.


DECLARACIONS

Pere Soler

Hi hauria propostes de primer i de segon ordre. Entenem que hi ha coses que es poden treballar en un primer acord i coses que es poden continuar treballant. Les de primer ordre són la rotonda, els intercanviadors, la B-40 i l'escola La Mirada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio