Equip de govern: 'Deixarem la ciutat millor que la vam trobar'

Els tres socis de govern refermen el seu compromís amb un model de ciutat basat en la qualitat de vida


  • Comparteix:

Imatge dels tres socis de govern / Foto: Ajuntament

Imatge dels tres socis de govern / Foto: Ajuntament

El govern de Sant Cugat -format per ERC-MES, el PSC i la CUP- està convençut que el pacte de govern ha valgut la pena. Tres anys i mig després de l'acord, i a les portes d'unes eleccions municipals, els tres socis de govern defensen que deixaran una ciutat millor que la van trobar. Una afirmació que ha verbalitzat el primer tinent d'alcaldia i portaveu del PSC, Pere Soler, però que han refermat tant l'alcaldessa, Mireia Ingla, com el portaveu de la CUP, Marco Simarro, durant una trobada amb periodistes. Per a l'executiu local, es van trobar un Ajuntament i una governança poc dimensionada a la realitat del municipi, que han anat adaptant al llarg del mandat per 'garantir la qualitat de vida' i estendre-la a tothom.

"Cal actualitzar els estàndards de governança per garantir la qualitat de vida", ha defensat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha posat com a exemple la implantació de la Zona de Baixes Emissions i el Pla d'Habitatge, i ha incidit en la necessitat de "fer polítiques valentes perquè Sant Cugat avanci".

"Ha estat un govern compromès, responsable i a l'alçada", assegura Ingla, tot i reconèixer que ha estat un mandat complicat per la situació del consistori amb què es van trobar, la pandèmia i la crisi derivada de la guerra a Ucraïna.

El pacte de govern i el posterior Pla d'Actuació Municipal (PAM) ja recollien la declaració d'intencions dels tres socis de govern, centrada a donar un nou rumb a la ciutat després de 32 d'un mateix color polític.

I en aquest sentit i en paraules del portaveu de la CUP, Marco Simarro; el govern municipal defensa que ha entomat l'emergència social, l'habitacional i la climàtica d'un municipi que expulsa, que ha doblat la seva població en el darrer quart de segle i que necessitava actualitzar la seva gestió. Citen com a exemple, la implantació d'una mobilitat més sostenible, la nova zonificació escolar, la projecció del barri de Ca n'Ametller, les polítiques d'habitatge -especialment centrades a buscar sòl des del planejament per a noves promocions- i l'ampliació de l'àmbit de drets socials.

Conscients que els obstacles del mandat han fet endarrerir alguns aspectes del seu full de ruta -sobre la taula queden encara grans contractes per licitar o la posada en marxa d'una empresa municipal de serveis-; els tres socis de govern coincideixen que han escoltat les necessitats de la gent més enllà dels interessos de partit i ho han fet amb "complicitat i solvència".

La ciutadania opina

Per a l'equip de govern, aquesta escolta de la ciutadania queda avalada a la darrera enquesta ciutadana. El 91,4% dels enquestats considera que l'essència de l'èxit de Sant Cugat és la qualitat de vida, un aspecte que de manera majoritària vinculen a tenir menys contaminació, més espais verds i més equipaments.

Tot i així, el 45,9% dels santcugatencs creu que la sensibilitat de l'Ajuntament per sostenibilitat és igual a l'anterior govern, enfront del 37,4% que considera que ha millorat i el 10,2% que veu un empitjorament.

Per això, a la mateixa enquesta, el 93,8% dels santcugatencs preguntats insta al govern municipal a treballar per la modernització de la ciutat per garantir aquesta qualitat de vida. Això inclou mesures com ampliar les zones per a vianants (26,6%), la xarxa de carrils bici (72,6%), l'àrea verda (89,9%) i la pacificació d'entorns escolars (86,6%). També habilitar nous Park&Ride (80,9%) i renovar la flota de vehicles municipals perquè 100% elèctrica o híbrida.

Respecte a projectes concrets, el 76,4% dels santcugatencs consultats està a favor de la nova escola La Mirada.

El futur del pacte


Preguntats sobre el futur d'aquest pacte, els tres partits de govern han coincidit que cal esperar als resultats de les eleccions municipals, però que queda feina per fer. Els tres, que són els alcaldables dels seus partits, han mostrat la seva satisfacció per la feina feta i la seva intenció de seguir governant, tot i que les aliances dependran de l'aritmètica de les votacions.






Mireia Ingla

Els nous criteris per garantir la garantir la qualitat de vida i el benestar no poden ser els mateixos, cal actualitzar-ho i modernitzar-ho. La ciutadania de Sant Cugat ens ho demana.

Pere Soler

La foto finish serà que als grans contractes s'haurà de donar sortida. La ciutat estarà millor que ens la vam trobar.

Marco Simarro

La diagnosi de la necessitat de canviar de rumb hi era. Les dades avalen la necessitat el rumb d'aquest Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.