Aprovada una moció de Junts contra 'l'ocupació delinqüencial' amb el suport del PSC

La moció, presentada per Junts, ha comptat amb el suport del PSC i Cs, i els vots en contra d'ERC-MES, la CUP-PC i la regidora no adscrita


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

El ple municipal ha aprovat una moció de Junts per Sant Cugat per dotar d'eines els ajuntaments per aturar les 'ocupacions delinqüencials'. Per fer-ho, el text proposa que el Parlament de Catalunya reformi el Codi Civil per tal que els Ajuntaments i les comunitats de veïns actuïn en cas que la propietat d'un immoble afectat no ho faci. La proposta de Junts també preveu modificar la Llei d'Habitatge per imposar sancions per a les propietats que no actuïn i, fins i tot, planteja la cessió de l'immoble a l'administració per incorporar-la al parc d'habitatge social.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció ha estat aprovada amb els vots a favor de Junts, el PSC i Ciutadans, tot i que el partit taronja ha votat en contra del punt relatiu a traslladar els acords a diferents organismes, entre els quals, l'Associació de Municipis per la Independència. Per la seva banda, ERC-MES, la CUP-PC i la regidora no adscrita han votat en contra de la proposta en la seva totalitat.

Divergència d'opinions

El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez, per justificar el vot a favor, ha fet referència a la moció que el seu grup va presentar l'octubre passat per a la creació d'una "oficina antiocupació". A més, Blázquez ha afirmat que "Sant Cugat pateix aquest fenomen" i que "és necessari fer els canvis legislatius necessaris per posar fi a aquesta problemàtica".

A continuació, el portaveu de la CUP-PC, Marco Simarro, ha lamentat "l'intent absurd de generar un clima d'inseguretat a la ciutat i alarmisme entre la població" per una situació que, segons ha dit, "no afecta Sant Cugat". El cupaire també ha advertit que són arguments que "segueixen perillosament el joc a la ultradreta".

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha defensat el vot favorable del seu grup per tractar-se "d'un tema que preocupa el partit dels socialistes des de sempre". Si bé ha reconegut que "en l'àmbit local no hi ha un problema real d'ocupació", també ha afirmat que "sí que és un tema que s'ha de continuar treballant en l'àmbit nacional i estatal". Respecte a les acusacions de crear alarmisme, Soler ha argumentat que "no és alarmisme, és no amagar el cap sota l'ala i mirar de cara un problema que existeix".

Qui també ha parlat d'alarmisme ha estat la regidora d'ERC-MES Esther Madrona, que ha retret a Junts que presenti una moció sobre habitatge "que no se centra en els problemes d'habitatge que sí que afecten aquesta ciutat". Madrona ha defensat el rebuig de la moció per part del seu grup per tractar-se d'un text "populista i amb un missatge de dretes que només genera alarma social".

Per acabar, la regidora no adscrita ha votat en contra de la moció al·legant "llacunes tècniques i qüestions que es trepitgen" en el text.












Josep Maria Vallès

Les ocupacions il·legals delinqüencials són utlitzades per màfies que s'aprofiten d'uns immobles que saben que els propietaris no en faran res i que provoca que amb el pas del temps la convivència i la pau social es degradin.

Munia Fernández-Jord

Jo no votaré a favor d'aquesta moció, d'entrada perquè observo força llacunes tècniques i qüestions que es trepitgen i que no estan bé.

Sergio Blázquez

La nostra formació sempre ha defensat la lluita contra l'ocupació il·legal, com ho demostra la moció que vam presentar fa tres mesos.

Marco Simarro

Lamentem l'intent absurd de generar un clima d'inseguretat que és inexistent a la ciutat. Portar a un debat de ple aquestes ocupacions delinqüencials ententem que només pot respondre a una maniobra de màrqueting electoral.

Pere Soler

Ser d'esquerres no és contradictori amb tirar endavant polítiques de seguretat. I, evidentment, el problema de l'ocupació és un problema existent.

Esther Madrona

Potser una moció sobre habitatge hauria de centrar-se en els problemes que sí que existeixen a la ciutat. De fet, a Sant Cugat no tenim cap cas d'aquest tipus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.