El PDeCAT reivindica la B-40 com una via 'necessària i beneficiosa' per a Sant Cugat

El partit reclama que l'alcaldessa emeti el seu posicionament sobre el Quart Cinturó

Imatge de l'executiva comarcal del PDeCAT / Foto: PDeCAT Sant Cugat

Política

Publicat el 17/gen/23 per Redacció

El PDeCAT reivindica la B-40 (també coneguda com a Quart Cinturó o Ronda Nord) com una infraestructura 'clarament necessària i beneficiosa' per a la comarca, però 'especialment' per a Sant Cugat i 'els seus ciutadans i empreses'. L'agrupació lamenta les 'repetides manifestacions de posicions enfrontades de representants del govern de la Generalitat i d'ERC d'una banda i del PSC de l'altra' i exigeix que l'alcaldessa, Mireia Ingla, es posicioni al respecte. El PDeCAT interpel·la Ingla tot criticat que el fet que aquesta via encara no sigui una realitat provoca una 'sobresaturació' a l'AP-7 i a la B-30 que afecta la ciutadania de Sant Cugat.

Cugat Mèdia ha preguntat recentment als partits amb representació al ple municipal el posicionament quant al Quart Cinturó. El partit de l'alcaldessa, ERC, ha mostrat el seu rebuig a la iniciativa, tot seguint la postura nacional de "repensar" aquesta infraestructura, que es va dissenyar fa sis dècades.

En una carta oberta, el PDeCAT no només interpel·la l'alcaldessa, sinó que argumenta també perquè considera beneficiosa la construcció de la Ronda Nord. Argumenten que amb aquesta infraestructura, sumant-hi millores en l'AP-7 i la B-30, es produiria una millora quant a la seguretat viària, així com una agilització en la mobilitat al Vallès Occidental. El partit també apunta a "indiscutibles millores mediambientals" per a Sant Cugat, derivades de "la reducció del trànsit i, especialment, de les retencions". Tot plegat, consideren, també contribuiria en "afavorir l'activitat econòmica" a tota la comarca.