El cessament d'un regidor de Cerdanyola obre dubtes sobre l'aprovació definitiva del Centre Direccional


  • Comparteix:

Tot i que l'equip de govern ha quedat ara en minoria, l'alcalde de Cerdanyola confia tirar endavant el projecte, pendent d'aprovació provisional

Tot i que l'equip de govern ha quedat ara en minoria, l'alcalde de Cerdanyola confia tirar endavant el projecte, pendent d'aprovació provisional

L'alcalde de Cerdanyola, l'ecosocialista Antoni Morral, confia poder acabar de tramitar sense problemes el projecte del Centre Direccional, a cavall entre Cerdanyola i Sant Cugat, malgrat la situació de minoria en que ha quedat l'equip de govern després del cessament del regidor d'UDC, Diego del Águila. Des del PSC, principal grup de l'oposició, demanen a l'alcalde que s'obri al diàleg per intentar arribar a acords sobre aquesta qüestió.

L'aprovació definitiva del projecte del Centre Direccional s'enfronta ara a un nou escull, després que l'equip de govern d'aquest municipi, format per ICV, CiU i ERC, hagi quedat en minoria. I és que la decisió de cessar de totes les seves responsabilitats el regidor d'UDC, Diego del Águila, que està sent investigat judicialment per un presumpte cas de corrupció, ha deixat a l'equip de govern amb 12 vots enfront els 13 que té ara l'oposició.

Tot i això, l'alcalde de Cerdanyola es mostra confiat de poder tirar endavant l'aprovació provisional del projecte, ja que segons ha dit, a la taula del consistori hi haurà els mateixos regidors que li van donar suport en el seu moment, i espera que el sentit del vot continuï sent ara el mateix tot i que Diego del Águila hagi passat a ser regidor de l'oposició. Escoltem Antoni Morral.

Antoni Morral

Ara els mateixos regidors estarem a la taula i no seria coherent que un regidor que abans va votar que sí, ara votés que no a la mateixa proposta.


Morral ha afegit que espera poder portar aquest tema al ple en dos o tres mesos, un cop s'hagin resolt les diferents al·legacions, i ha manifestat la seva esperança que el PSC reconsideri la seva posició respecte el projecte i li doni suport, tal i com ha fet la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.

Des del grup municipal del PSC però, consideren que la nova situació de l'equip de govern de Cerdanyola hauria de portar a l'alcalde i al seu equip a deixar, segons diuen, 'd'ignorar l'oposició' i a obrir-se a una nova etapa de diàleg. La portaveu socialista, Dolors Toló, recorda que fins ara s'han abstingut en les votacions sobre aquest tema i afirma que seria possible arribar a acords sobre el projecte sense fer grans modificacions.

Alguns aspectes a debatre serien, per Toló, el pla de sanejament econòmic, ja que l'anterior projecte engegat pel seu partit suposava una majors ingressos, així com el nivell d'edificabilitat i la seva distribució.

Dolors Toló

Al ampliar tota la zona verda, el que han fet ha estat massificar tota l'edificació en un sector. Hi ha coses que si que hem coincidit i la resta es podria anar mirant.


Per últim, el regidor d'UDC. Diego del Águila, que ha passat a ser regidor a l'oposició, ha assegurat durant un ple extraordinari que ell seguirà treballant per la seva ciutat i que recolzant aquells temes que li semblin ben treballats i positius per Cerdanyola.

Recordem que el projecte del Centre Direccional, que actualment està pendent de l'aprovació provisional del ple, va ser elaborat per l'actual equip de govern de Cerdanyola -ICV, CiU i ERC, substituint el que ja havien iniciat els socialistes durant l'anterior mandat. El projecte actual amplia la zona verda que separa el nostre municipi del veí i redueix l'edificació dels prop de 5.000 habitatges previstos inicialment a menys de 3.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.