La deixadesa, el nou reglament del consell i la Masia de Can Canyameres, al consell de barri de Centre Oest

El veïnat ha posat sobre la taula els principals problemes i preocupacions del barri a la sessió que ha tingut lloc aquest dimecres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Masia de Can Canyameres, a Volpelleres / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu de la Masia de Can Canyameres, a Volpelleres / Foto: Cedida

La falta de manteniment dels carrers, el nou reglament del consell de barri, l'estat del projecte de la Masia de Can Canyameres i el pes de cada barri dins dels pressupostos participatius del Centre Oest són alguns dels temes que ha posat sobre la taula el veïnat del districte a l'últim consell de barri, celebrat aquest dimecres a la Biblioteca Miquel Batllori. Una trobada en la qual també s'ha aprofitat per fer un repàs de l'estat dels projectes dels pressupostos participatius 2020-2021, sis dels quals ja estan acabats i tres en procés d'execució.

Representants dels barris de Volpelleres, Sant Domènec, Can Trabal, el Colomer i Can Barata han estat d'acord en titllar d'insuficient el manteniment de l'espai públic. La deixadesa dels escocells, el desgast de les voreres i els forats en l'asfalt són els problemes que més han destacat els veïns.

Pel que fa al nou reglament del consell de barri, actualment en fase de definició per part d'una comissió d'estudi, el veïnat ha lamentat que en aquesta comissió no hi hagi representació del seu districte. El representant designat de cada districte havia de ser el vicepresident de cada consell de barri, una persona que en el cas del Centre Oest era Alberto Valcarce, llavors president de l'Associació de Veïns de Volpelleres, càrrec que va deixar en entrar la nova junta. És per això que els veïns han demanat un traspàs d'urgència, cosa que el regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, s'ha compromès a valorar.

En relació amb el pes de cada barri dins dels pressupostos participatius del districte, s'ha exposat el fet que per ser un barri més jove i més participatiu, pràcticament tots els projectes guanyadors del Centre Oest beneficiïn Volpelleres. Sánchez ha admès l'evidència i ha posat sobre la taula la possibilitat de repensar el funcionament per garantir que els projectes d'inversió puguin afavorir una altra zona del districte.

Finalment, el futur de la Masia de Can Canyameres, que s'hauria de convertir en un centre cívic pel barri, també ha aixecat l'interès dels assistents, que han criticat la "manca de transparència". El president del consell, Francesc Carol, s'ha compromès a convocar una reunió específica amb tècnics d'urbanisme per informar sobre l'estat del projecte.

Altres temes que han sortit al consell de barri

Al consell de barri també s'ha informat sobre les millores del carrer de Benet Cortada; l'inici, al febrer, de les obres per fer un pas per a vianants i bicicletes per creuar l'AP7; la previsió de construir, al llarg d'aquest any, el carril bici a la carretera de Rubí i el projecte d'ampliació de l'arbrat urbà.

Per la seva banda, els veïns han demanat l'ampliació del servei de bus a demanda de Can Barata, l'explicació de l'augment de 1.000 euros del lloguer del gimnàs de l'entorn del mercat de Volpelleres per part de Promusa, la millora de la insonorització de la via del tren de la Renfe i la situació d'alumnat de l'escola La Mirada de cara al curs vinent, entre d'altres. De tot plegat, Carol n'ha pres nota i s'ha compromès a donar una resposta als interessats en el menor temps possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.