La CUP reclama a l'AMB que acabi la 'situació de provisionalitat' de la gestió de l'aigua

Els anticapitalistes refermen la volutat de municipalitzar el servei de l'aigua


Temes relacionats

Pròrroga perquè Sorea segueixi gestionant l'aigua, a l'espera que l'AMB assumeixi la competència (19/des/22)


  • Comparteix:

Lourdes Llorente, aquest dimarts davant la seu de l'AMB / Foto: CUP Sant Cugat

Lourdes Llorente, aquest dimarts davant la seu de l'AMB / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP Sant Cugat reclama que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) desbloquegi la 'situació de provisionalitat' de la gestió de l'aigua. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) traspassa la competència de la gestió de l'aigua a l'AMB. Això impedeix a l'Ajuntament tirar endavant la municipalització del servei i, de moment, des del govern es prorroga la concessió a Sorea. Es tracta d'una situació que afecta sis municipis més: Corbera, Tiana, Cervelló, Molins de Rei, la Palma de Cervelló i, recentment, Ripollet, on el ple de l'AMB ha tombat aquest dimarts una moció del grup Ara Decidim Ripollet per municipalitzar el servei.

Davant la situació, l'Ajuntament de Ripollet ha presentat un contenciós administratiu contra l'AMB "perquè fa dos anys que bloqueja la remunicipalització del servei d'aigua". La CUP Sant Cugat ha posat de manifest el suport al municipi vallesà. "La inacció de l'AMB ens pren la sobirania municipal i les polítiques que des dels municipis hem vingut a fer", ha lamentat la regidora Lourdes Llorente aquest dimarts en una trobada davant la seu de l'ens supramunicipal.

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència creu que la raó de ser l'AMB es posa en qüestió "si es dedica a paralitzar els propis instruments". Des del partit refermen el compromís per municipalitzar el servei a Sant Cugat, "tal com es reflecteix en el pacte de govern".

A la trobada d'aquest dimarts hi han participat l'alcalde de Ripollet, José Maria Osuna, regidors d'altres ajuntaments metropolitans i representants de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública i de la plataforma Aigua és Vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.