Pere Soler (PSC): 'Té sentit construir un equipament per a un sol esport?'

Els partits polítics han debatut sobre les instal·lacions esportives de la ciutat arran de l'accident del jugador del Qbasket


Temes relacionats

Un jugador infantil del Qbasket pateix una lesió greu i el club carrega contra l'Ajuntament ( 5/feb/23)


  • Comparteix:

Pere Soler durant un acte / Foto: Ajuntament

Pere Soler durant un acte / Foto: Ajuntament

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha respost a la tertúlia política de Cugat Mèdia les crítiques del Qbasket Sant Cugat i la UESC arran de la greu lesió patida per un jugador infantil del Qbasket, i les queixes de la falta de manteniment de les instal·lacions i l'absència de nous equipaments. El també primer secretari i alcaldable del PSC ha dit que cal preguntar a la ciutadania 'si té sentit fer una despesa de 4 o 5 milions anuals per construir un pavelló per a un esport concret', en referènca al futur pavelló de l'avinguda de Roquetes. Soler també ha parlat sobre el creixement dels clubs amb una pregunta retòrica: 'Fins a quin punt han de créixer les entitats si no poden absorbir els seus equips?'.


ESCOLTA LA TERTÚLIA 'EL GALL DEL MONESTIR' SENCERA AQUÍ

Accident del jugador infantil del Qbasket

La tertúlia política d'aquest dimecres a Cugat Mèdia ha estat marcada per l'actualitat esportiva i sobre l'accident del jugador infantil del Qbasket Sant Cugat que va patir una greu lesió i que es recupera de la fractura de l'os temporal (al cap) després de relliscar en un entrenament a la pista a l'aire lliure de l'escola Catalunya. Els cinc partits presents a la tertúlia han lamentat l'accident i desitgen que el noi es recuperi ben aviat, però han volgut separar l'accident del debat de les instal·lacions.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha admès que l'últim responsable de què ha succeït és l'Ajuntament, però també creu que "si el Qbasket veu que la pista no està en condicions per entrenar, hauria de prohibir la pràctica esportiva en aquest equipament". El dirigent socialista també ha lamentat que "el club no es posés en contacte amb l'Ajuntament fins fa dos dies i que s'assabentessin per un tuit a xarxes socials d'un regidor".

El president d'ERC Sant Cugat, Oriol Cisteró, també ha parlat de l'accident: "Aquestes pistes descobertes s'utilitzen perquè no hi ha prou pavellons i no estan pensats per fer pràctica esportiva durant les quatre estacions de l'any".

El debat sobre la manca d'instal·lacions

El regidor de Junts Albert Salarich ha explicat a la tertúlia que Sant Cugat s'ha d'equiparar, en capítol d'instal·lacions, a altres ciutats amb el mateix creixement. Salarich creu que cal buscar solucions a la falta d'equipaments esportius a la ciutat.

Soler ha deixat sobre la taula el debat sobre el creixement de les entitats: "Fins a quin punt han de créixer els clubs si no poden absorbir els seus equips?". I en aquest sentit, ha estat molt crític amb fer equipaments per a un únic esport, en referència al nou pavelló que es construirà a l'avinguda de Roquetes i on els dos clubs de bàsquet serien els usuaris principals. Soler creu que cal preguntar a la ciutadania si estan disposats a una inversió de 4 o 5 milions d'euros per construir un equipament que es destini per a un esport en concret.

Per la seva banda, la regidora de la CUP Lourdes Llorente ha destacat que han tingut un mandat marcat per la pandèmia i no han disposat dels recursos necessaris, però que han hagut de prioritzar les afectacions del coronavirus". "No és tan senzill construir un nou pavelló afegint les dificultats de tràmits burocràtics", ha conclòs la tinenta d'alcaldia.

Finalment, el vocal de Ciutadans a l'EMD de Valldoreix, Jose Miguel García, ha destacat que la fórmula multiesportiva de Sant Cugat exigeix més equipaments nous amb més recursos econòmics.




Pere Soler

Hi ha clubs que tenen les seves pròpies instal·lacions i assumeixen les despeses indirectes i directes de l'equipament.

Pere Soler

Fins a quin punt han de crèixer les entitats si no poden absorbir la gestió dels seus propis equips?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.