Vallès (Junts) demana un pacte de ciutat per definir el futur barri de Ca n'Ametller

Josep Rull ha acompanyat l'alcaldable en un sopar amb 150 persones que ha donat el tret de sortida a la seva precampanya


  • Comparteix:

El candidat de Junts a Sant Cugat, Josep Maria Vallès (centre) amb Susana Herrada (candidat per Valldoreix) i Josep Rull al sopar de precampanya / Foto: Cugat Mèdia

El candidat de Junts a Sant Cugat, Josep Maria Vallès (centre) amb Susana Herrada (candidat per Valldoreix) i Josep Rull al sopar de precampanya / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, demana que els grans canvis urbanístics a Sant Cugat, com el que es vol fer al futur barri de Ca n'Ametller, es facin després d'un gran pacte de ciutat que superi els blocs polítics. Vallès ho ha dit en un sopar amb 150 persones que ha donat el tret de sortida a la seva precampanya per ser alcalde el 28 de maig, on ha recalcat quin serà un dels seus lemes: 'escoltar abans de decidir'. L'alcaldable de Junts ha comptat amb el suport al faristol de Josep Rull, president del Consell Nacional de Junts per Catalunya, a més de l'exalcaldessa Mercè Conesa, l'exvicepresident del govern Jordi Puigneró, i la majoria dels regidors del grup municipal actual.

Després del sopar, celebrat a la Masia Can Ametller amb l'objecte, també, de recaptar fons per la campanya, ha sigut el torn dels discursos. Susana Herrada, la candidata de Junts a l'EMD de Valldoreix ha obert el torn de paraula demanant el vot per Josep Maria Vallès, i per a ella, "per governar junts a Sant Cugat i a Valldoreix". Herrada també li ha agraït a Vallès "que des del primer dia s'ha preocupat molt per Valldoreix".

Rull destaca el model Sant Cugat

Josep Rull ha lloat Vallès dient que "té la capacitat d'encisar, amable, correcte i que escolta". Per al president del Consell Nacional de Junts per Catalunya, per a un polític, "escoltar a la gent ens enriqueix". En aquest sentit, ha recordat unes paraules que li deia sempre l'exalcalde Lluís Recorder, quan els dos estaven a la JNC: cal fer servir més el pronom "nosaltres" i menys el "jo".

Rull també ha afirmat que cal "recuperar" el model d'èxit de Sant Cugat, i ha recordat que quan Rubí era la ciutat potent, l'aposta d'alcaldes com Joan Aymerich, Lluís Recoder o Mercè Conesa "van pensar en gran" i es van rebel·lar contra el que dictava el Pla General Metropolità (PGM) dels anys 70 que preveia un Sant Cugat "vertical com l'Hospitalet". Rull ha contraposat aquesta visió a la del govern actual "que renya a la gent".

Vallès destaca el consens en política

Josep Maria Vallès també ha criticat la manera de fer de l'actual "experiment del tripartit" perquè no consensua abans de fer les coses. Durant la seva intervenció ha anat donant resposta a les peticions que li feien diferents ciutadans de la ciutat en un vídeo. Ha promès una oficina de Benestar i Família a Sant Cugat per no haver de desplaçar-se; més recursos per a les entitats esportives; una administració més àgil per no fer perdre el temps a ningú; habitatge assequible i llocs de treball per als joves; o un barri de Ca n'Ametller fruit d'un pacte de ciutat. En aquest darrer punt, Vallès ha deixat clar que el seu model no és el de Ragull Centre: "res de pisos de 12 plantes en zones industrials". Cal recordar, però, que actualment el projecte de Ragull Centre contempla una alçada màxima de 8 plantes.


Josep Maria Vallès

Estem a tres mesos de les eleccions i iniciem la precampanya, i ara toca fer això això escolta a la gent i els seus problemes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.