La CUP es presenta a Sant Cugat fent una crida a aturar 'macroprojectes' com el Quart Cinturó

"Gent que lluiti és el que cal" és el lema de la campanya dels cupaires


  • Comparteix:

La regidora de Tarragona Eva Miguel i el regidor de Cardedeu Hug Lucchetti han encetat l'acte / Foto: Cugat Mèdia

La regidora de Tarragona Eva Miguel i el regidor de Cardedeu Hug Lucchetti han encetat l'acte / Foto: Cugat Mèdia

La CUP ha presentat la seva campanya per a les eleccions municipals aquest dissabte a Sant Cugat. Sota el lema 'Gent que lluiti és el que cal', que agafa un vers de 'Les quatre banderes' de Miquel Martí i Pol, els anticapitalistes s'han perfilat com a l'opció que vol fer front als 'macroprojectes' del govern de la Generalitat, fent referència a l'ampliació de l'aeroport, el Quart Cinturó o el Hard Rock. La formació també s'ha reivindicat com a capaç de 'posar els ajuntaments al servei de la majoria de la població' i de 'garantir drets', afirmant que també poden anar 'més enllà de les institucions'.

La regidora de Tarragona Eva Miguel i el regidor de Cardedeu Hug Lucchetti han estat els encarregats d'encetar l'acte, des d'on s'han mostrat partidaris de debatre per a "construir una sobirania contra el capitalisme global". Després els han seguit la candidata per Barcelona Adriana Llena i el candidat de la Seu d'Urgell Bernat Lavaquiol. Lavaquiol ha esmentat l'actual crisi econòmica i mediambiental dient que són "temps complexos" i que cal "gent que lluiti". Així doncs, ha fet una crida a aturar el Quart Cinturó, un projecte que després Llena ha retratat dient que "trinca el món i el territori".

Sobre això, l'alcaldable de la formació a Sant Cugat, Marco Simarro, ha assegurat que des de la CUP es vol construir "una proposta municipalista per a la vida i per a la seguretat de viure bé". "I segurament tots aquests macroprojectes, que estem veient que avancen amb aquests intercanvis de cromos arreu del país, són una problemàtica perquè trinxen el territori i segurament condemnaran bones parts del territori i de la població a una precarització", ha afegit. D'aquesta manera, ha indicat que els municipis han de ser els que proposin "una alternativa a tot això".

L'acte s'ha celebrat al Celler Modernista i ha comptat amb la presència de diversos diputats de la CUP al Parlament de Catalunya, com Eulàlia Reguant, Xavier Pellicer, Carles Riera o Basha Changue, que també és l'alcaldable per a la ciutat de Barcelona.







Marco Simarro

Segurament tots aquests macroprojectes, que estem veient que avancen amb aquests intercanvis de cromos arreu del país, entenem que són una problemàtica perquè trinxen el territori i segurament condemnaran bones parts del territori i la població a una precarització dels grans macroprojectes. Aleshores, els territoris i municipis també hem de proposar una alternativa a tot això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.