Romeva veu 'interessos polítics' en la decisió del Suprem sobre la seva inhabilitació

L'exconseller, sobre l'1-O: "Tan bé ho vam fer que n'estem pagant les conseqüències"


  • Comparteix:

Raül Romeva / Foto: ACN

Raül Romeva / Foto: ACN

L'exconseller Raül Romeva ha considerat que la decisió del Tribunal Suprem de mantenir-li la inhabilitació respon a 'interessos polítics' del jutge Manuel Marchena i ha apuntat a la justícia europea com a instància on 'revertir' la situació. En declaracions aquest dimarts a Catalunya Ràdio, el santcugatenc ha assegurat que a l'estat espanyol 'no hi ha separació de poders i no hi ha estat de dret' perquè 'el poder judicial fa política'. 'Interpreta de tal manera que li serveixi per a uns interessos polítics que no són dissimulats', ha lamentat. Davant d'aquesta 'confiança nul·la' en la justícia espanyola, ha apuntat que 'si hi ha alguna solució vindrà de la justícia europea, com ha sigut fins ara'.

Romeva ha defensat la reforma del Codi Penal pactada entre ERC i el govern espanyol i ha recordat que ha permès aixecar penes a altres condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. "Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell i Josep Rull avui estan nets de sentència i, per tant, poden fer vida normal", ha dit, i ha subratllat que l'eliminació de la sedició beneficia "qualsevol activista o moviment social".

El referèndum "era necessari"

L'extitular d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ha llançat un advertiment contra "les frustracions i negativismes" i ha reivindicat la tasca dels impulsors de la consulta: "Tan bé ho vam fer que n'estem pagant les conseqüències". Segons Romeva, l'1-O "era necessari encara que no hagi estat insuficient".


Raül Romeva

No hi ha estat de dret, no hi ha separació de poders. El poder judicial ha decidit fer política i, enlloc d'aplicar les lleis, les interpreta per servir interessos polítics molt evidents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.