Cs facilitarà l'aprovació del pressupost de l'EMD si el govern accepta les esmenes

La formació taronja ha presentat un paquet de propostes per "millorar" els comptes de l'administració valldoreixenca


Temes relacionats

El govern de l'EMD de Valldoreix proposa un pressupost de 9,5 milions per al 2023 ( 7/des/22)


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa la seu de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa la seu de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans (Cs) ha presentat una bateria d'esmenes als pressupostos de l'EMD de Valldoreix amb què els pretenen 'millorar'. Són iniciatives de caràcter polític i general, segons han explicat aquest dimecres en una roda de premsa a la Casa de la Vila el vocal portaveu de la formació a la junta de veïns, José Miguel García, i el portaveu del grup a Sant Cugat, Aldo Ciprian. Si el govern de Junts per Valldoreix accepta les propostes, la formació taronja facilitarà l'aprovació definitiva dels comptes amb una abstenció.

Les esmenes es recullen en tres grups diferenciats i, segons Cs, la seva aplicació seria possible "sense augmentar la pressió impositiva i amb el compromís de potenciar noves fonts d'ingressos com són les procedents de subvencions que atorguen les diferents administracions".

El primer grup de propostes, ha detallat Ciprian, inclouen el compromís de garantir la neutralitat i la no politització dels espais públics; l'ús del castellà en les comunicacions i publicacions de l'EMD; i l'aposta per la transparència activant nous òrgans per al control de la gestió per part de l'oposició, semblant a la que existeix a Sant Cugat. "Volem que tirin endavant i beneficiïn el nombre més gran de veïns i votants de Ciutadans", ha expressat l'alcaldable del partit taronja.

El segon conjunt d'esmenes està focalitzat en millorar el manteniment general de carrers i voreres, la il·luminació pública, reforçar amb més personal l'àrea d'urbanisme i "apostar per la seguretat i la convivència", amb la incorporació de més càmeres i l'enfortiment del sector dels agents cívics a Valldoreix.

El tercer inclou una aposta per la sostenibilitat i el medi ambient, amb la inclusió de noves partides per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i una major preocupació per la joventut, "amb un augment de la partida destinada a potenciar activitats com el foment de l'esport i de les activitats culturals", segons el vocal José Miguel García. El portaveu del grup municipal ha volgut recalcar que "no es tracta d'un pacte de govern, sinó un acord pels pressupostos del 2023".

Situació de les propostes de Ciutadans

El vocal de Cs a l'EMD de Valldoreix ha concretat que aquestes esmenes "s'han de recollir via pressupost", tot i que "algunes han estat desestimades tècnicament perquè no tenen cabuda en el pressupost", però sí que es recolliran en "una imminent modificació pressupostària prevista per a finals de mes" i la resta seran propostes que el govern "ha de fer seves per desenvolupar-les".

"No són els pressupostos que haguéssim fet, però amb aquestes modificacions creiem que els hem millorat", ha explicat García, que ha reiterat la importància de tenir uns comptes a l'hora de treballar, "tot i que no siguin els ideals", perquè no passi el mateix que a Sant Cugat, que està "sense rumb, sense mesures i plans en els quals invertir i desenvolupar el pla pressupostari de l'exercici".

Aldo Ciprian ha avançat que no donaran el 'sí' en la votació del ple perquè no és el seu projecte, però sí una 'abstenció', sempre que "es respecti l'acord".


Aldo Ciprian

El projecte no és el nostre, per això no donarem el 'sí', però donarem una 'abstenció'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.