Compromís del ple de Sant Cugat amb la pau

Sant Cugat s'ha adherit al manifest que es llegirà a la manifestació d'aquest dijous contra la guerra d'Ucraïna


Temes relacionats

Sant Cugat, cridada a sortir al carrer sota el lema 'Per les persones, aturem la guerra' (13/feb/23)


  • Comparteix:

Un moment de la manifestació de suport a Ucraïna davant de l'Ajuntament / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

Un moment de la manifestació de suport a Ucraïna davant de l'Ajuntament / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

La Junta de Portaveus s'ha posicionat a favor d'aturar la guerra durant el ple municipal d'aquest dilluns. Ho ha fet adherint-se al 'Manifest per la Pau' que protagonitzarà la concentració d'aquest dijous a les 19 h davant de l'ajuntament, convocada per la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, la Xarxa Solidària i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).

ESCOLTA-HO

Precisament des de la Unipau, Anna Montull i Arés Perceval han estat les encarregades de llegir el manifest durant el ple. El text fa referència a la tradició de cultura de pau que té Sant Cugat i qualifica la invasió de l'exèrcit rus a Ucraïna com "una clara violació del dret internacional". "Aquesta devastadora guerra està provocant milers de víctimes, destrucció d'infraestructures, més de vuit milions de refugiats ucraïnesos per tot Europa i una crisi ambiental, energètica i social amb conseqüències planetàries que afecten sobretot els països més pobres", afegeix.

Així mateix, l'escrit evidencia la solidaritat dels signants amb les víctimes de la guerra a Ucraïna, però també amb les de totes les guerres. "Demanem un alto el foc i la creació d'una taula de negociació per a salvar vides", sentencia. Finalment, insta les institucions perquè assumeixin responsabilitats i que s'aconsegueixi "un alto el foc immediat".

LLEGEIX AQUÍ EL MANIFEST



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.