Sant Cugat aposta pel 'cohousing cooperatiu' per ampliar l'oferta residencial per a la gent gran

Amb una moció institucional, es vol impulsar el règim de cooperativa per garantir el "respecte a la decisió i autonomia dels residents"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat impulsarà el 'cohousing cooperatiu' per ampliar l'oferta de residències per a la gent gran. A través d'una moció institucional, original de Cs, el ple s'ha compromès amb un model que ha de 'beneficiar els veïns amb menor capacitat econòmica i no provoca un gran estrès econòmic a les arques municipals'. El text apunta que aquests habitatges 'no serien de propietat, sinó que serien cedits en ús vitalici als residents per tal d'evitar les iniciatives especulatives'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El cooperativisme és un dels pilars de tot plegat. "Tots els residents serien cooperativistes", defensa la moció. El compliment dels acords ha de permetre "el respecte a la decisió i autonomia dels residents i mantindria la seva privacitat, autonomia i independència, fomentant la capacitat d'autogestió, la cooperació i el seu envelliment actiu".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.