La CUP se suma a la candidatura de Juanjo Cortés a Valldoreix

El presidenciable té el suport d'ERC, el PSC, En Comú Podem, la CUP i de cinc entitats de la vila


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc al restaurant 24k-dires / Foto: Cugat Mèdia

La presentació ha tingut lloc al restaurant 24k-dires / Foto: Cugat Mèdia

La CUP ja forma part de Valldoreix Plural, la candidatura amb què Juanjo Cortés aspirarà a la presidència de l'EMD. Els anticapitalistes se sumen així a ERC, el PSC, En Comú Podem (ECP) i a les entitats Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, Acció Cultural, Valldoreix Cultural i Plural i l'Associació de Veïns Ca n'Enric La Miranda. Això sí, la candidatura, segons ha dit Cortés, està 'oberta' i disposada a acollir entitats i col·lectius que s'hi vulguin sumar.

En una roda de premsa aquest dimarts al restaurant 24k-dires de la vila (on Cortés va presentar la seva candidatura el maig de l'any passat), el vocal portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha agraït el respecte de la resta de forces als "temps" amb què treballa la seva formació. "Hem fet un procés de debat profund", ha argumentat el cupaire, que ha de desembocar en un "suport ben fonamentat".

Margineda confia que Cortés, si resulta elegit president, abordi qüestions en les quals, considera, l'actual executiu de Josep Puig i Junts per Valldoreix no ha arribat prou lluny: habitatge públic, la centralitat, el foment de la participació i l'urbanisme. En aquest sentit, Cortés ha lamentat que la vila estigui "aturada, amb manca d'equipaments, amb conflictes oberts". Per revertir-ho, el presidenciable es proposa "recuperar el diàleg constant amb la ciutadania", reactivant els mecanismes de participació de l'administració descentralitzada. Així, ha avançat que el lema de la seva candidatura anirà en aquesta línia: "T'escolto".

Cortés ha refermat que la candidatura presentarà un programa "d'esquerres, progressista, obert a la ciutadania, transversal i transformador per respondre a les necessitats" de la ciutadania. Com a referent, el presidenciable ha assenyalat l'expresidenta de l'EMD Montserrat Turu, que va aconseguir "grans transformacions a Valldoreix" durant els vuit anys que va exercir el càrrec.

La CUP s'ha compromès a donar suport al programa, sempre que defensi els "idearis d'esquerres". En tot cas, Margineda ha avançat que en les vocalies de la junta de veïns, la formació anticapitalista defensarà el seu propi programa. Això, però, és quelcom que es concretarà passades les eleccions. Sobre la possibilitat d'entrar a l'executiu valldoreixenc, la CUP no prendrà cap decisió fins que s'hagi configurat el nou tauler polític, després del 28 de maig.

Margineda, per cert, deixarà de ser vocal a l'EMD quan acabi aquest mandat. Ocupa aquest càrrec des de fa vuit anys, que és el temps màxim que estipula la CUP. La formació, però, encara no ha donat pistes de quins noms podrien seure a la sala de plens de l'EMD a partir del mandat vinent.




Ferran Margineda

Vull agrair al Juanjo fer un pas endavant per un projecte que proposa un canvi en la gestió de la vila, fins ara caracteritzat per la inacció en projectes importants: habitatge públic, la centralitat, la participació ciutadana.

Juanjo Cortés

Pivotarem l'acció de govern donant veu a les entitats. Per això, un dels lemes que tenim és 'T'escolto'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.