Fernández Alà i el Front Nacional es presenten com l'única opció per als independestistes

L'alcaldable es compromet a recuperar "el prestigi" de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge dels membres de la candidatura / Foto: Cugat Mèdia

Imatge dels membres de la candidatura / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable Lluís Fernández Alà, que es presenta sota el paraigua del Front Nacional de Catalunya (FNC), es compromet amb recuperar 'el prestigi' de Sant Cugat des de 'l'única força que un independentista pot votar'. Per al candidat, que aquest dimecres ha presentat el seu programa electoral, això suposa treballar per generar riquesa, millorar la seguretat, abordar la mobilitat i tornar a presentar el municipi com una ciutat neta i cívica, tot des de la cogovernança amb les entitats i associacions. Fernández Alà estarà acompanyat per santcugatencs 'experts' en aquests àmbits en una llista que tanca el president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont.

Fernández Alà ha definit la candidatura que encapçala com una proposta "de centre plena de valors i talent", a més de "transversal i independent". Segons Alà, tot i que es presenta sota les sigles del Front Nacional de Catalunya, han tingut llibertat per confeccionar el programa i la llista, així com l'estratègia de pactes.

De fet, l'alcaldable ha defensat el partit que acull la seva candidatura com una "formació nacionalista i de vocació occidental" compromesa amb "els drets humans i contrària a tota discriminació per raó de raça, gènere, religió, origen i orientació sexual". En aquest sentit; i davant del secretari general del Front Nacional de Catalunya, Jordi Casacuberta; Fernández Alà ha assegurat que presentar-se sota les sigles del FNC "suma". "És un partit que ha estat maltractat", ha lamentat el candidat, qui no tanca la porta a la incorporació d'altres partits com Independents Sant Cugat i altres perfils.

De moment, l'acompanyen a la llista noms del municipi com Lluís Feliu, Lluís Arasanz, Josep Prat, Maica Almirall, Rosa Sánchez, Xavi Bové, Isa Coll i Lídia Aguilera, entre d'altres. Tot i que l'ordre encara no està establert, tancarà la llista el president del Cercle Català de Negocis, el santcugatenc Albert Pont.

També està per concretar si la formació presentarà presidenciable a l'EMD de Valldoreix o unirà el seu suport a Independents Valldoreix.

Programa electoral

Fernández Alà, l'exdirector de Promoció Econòmica de l'Ajuntament i exprecandidat a les últimes eleccions del FC Barcelona, ha presentat un programa electoral basat en deu eixos. Així, les propostes aposten per generar riquesa, més seguretat, fer polítiques d'habitatge, tenir la ciutat neta, continuar sent un referent en catalanitat, cogovernar amb col·laboració público-privada, promoure una regeneració democràtica, millorar la mobilitat, fomentar el benestar i treballar per la justícia social.

Això inclou, tal com marca el programa, accions com ajudes a empreses, comerços i emprenedors, la reducció dels terminis de les llicències d'obres, la lluita contra l'ocupació, acords amb propietaris per a lloguers accessibles per a joves, retornar les entitats a la presa de decisions, la reducció de l'IBI per a famílies nombroses, reduir l'estructura municipal, potenciar la Taula de Mobilitat i evitar que cap santcugatenc quedi exclòs socialment.




Lluís Fernández Alà

La cultura catalana ha de continuar sent referent a la nostra ciutat. Som l'única força que un independentista pot votar. La gent està desencantada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.