Tomàs veu bé el nou pla d'atenció d'emergències de la Generalitat però continua reclamant un VAM


  • Comparteix:

El regidor diu que falta acabar de concretar quantes ambulàncies hi haurà a la zona de Sant Cugat i Rubí

El regidor diu que falta acabar de concretar quantes ambulàncies hi haurà a la zona de Sant Cugat i Rubí

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, ha valorat positivament -encara que amb precaució- el pla director d'atenció a les emergències de la Generalitat. Tomàs considera que el pla pot aconseguir reduir el temps d'espera de les ambulàncies però matisa que encara s'ha de concretar realment el numero de vehicles que hi haurà a en aquesta zona i saber si Sant Cugat i les rodalies podran disposar d'un VAM -vehicle amb una atenció medicalitzada- i no dependre així de Terrassa.

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, fa una valoració positiva, 'a priori', del nou pla director d'atenció a les emergències presentat fa pocs dies per la Generalitat. Tomàs assegura que, pel que sembla, es garanteix una millor coordinació entre les ambulàncies i una especialització del personal que va a dins d'aquests vehicles, fets que han de contribuir a millorar el servei.

Enric Tomàs

Sembla ser que hi haurà una millor coordinació en els serveis d'atenció a les urgències. També ens sembla positiu l'especialització del personal de les ambulàncies.


No obstant això, Tomàs considera que encara és aviat per saber si realment aquest pla pot tenir l'efectivitat esperada a la nostra ciutat i a les poblacions veïnes ja que, segons diu, encara es desconeix el nombre d'ambulàncies amb que comptarà la zona de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

El regidor afegeix també que no es compliran les expectatives esperades per l'equip de govern si el pla no garanteix la presència d'un VAM, un vehicle amb atenció medicalitzada, exclusiu per a aquesta àrea. Enric Tomàs.

Enric Tomàs

El pla no complirà totes les expectatives de l'equip de govern si no s'assegura la presència d'un VAM a l'àrea sanitaria de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.


No obstant això Tomàs considera que la millora de la coordinació entre les ambulàncies, que estaran gestionades directament per la central de coordinació d'ambulàncies del SEM, podria garantir la reducció del temps d'espera d'aquests vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.