Soler (PSC): 'Sant Cugat no és propietat exclusiva de cap grup ni el xiringuito de ningú'

El portaveu del PSC ha destacat la tasca de l'executiu en matèria d'habitatge, drets socials, mobilitat, ocupació i gestió municipal


  • Comparteix:

Pere Soler, aquest dilluns al ple extraordinari / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Pere Soler, aquest dilluns al ple extraordinari / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El PSC reivindica la feina feta pel govern en el que va de mandat, amb una òptica 'feminista, ecologista, de progrés, per fer una ciutat més equitatitva i més sostenible'. Ho ha defensat el portaveu del grup municipal i primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple extraordinari de l'estat de la ciutat d'aquest dilluns, on ha destacat que 'la ciutat mereixia un govern que gestió els recursos sense clientelisme'. En aquest sentit, el socialista ha reivindicat que 'Sant Cugat és propietat exclusiva de cap grup ni el xiringuito de ningú'. Soler ha posat en valor la feina feta per l'executiu en matèria d'habitatge, polítiques socials, mobilitat i ocupació per fer 'una ciutat per a tothom i no un aparador o un parc temàtic'.

ESCOLTA-HO

Quant al balanç del mandat, el portaveu del PSC ha posat en valor la "fermesa" amb què actuat el govern "en temps molt complicats", en referència a situacions com el temporal Glòria, la irrupció de la pandèmia de la Covid-19 i l'esclat de la guerra a Ucraïna. Malgrat tot, Soler ha reivindicat el pacte amb ERC-MES i la CUP-PC: "No ens vam equivocar, era necessari passar full a 32 anys monocolor". Per al socialista, l'aliança ha servit per "normalitzar la discrepància entre forces no iguals per un bé comú" i per trencar "dinàmiques perverses".

En matèria financera, Soler ha apuntat que "l'estructura heretada" ha generat "molts problemes a la gestió". Davant les crítiques de l'oposició per la gestió pressupostària, Soler ha assegurat que "no s'ha deixat de fer res per manca recursos" i que en les finances les despeses i els ingressos estan ajustats.

Soler ha posat en valor la feina de l'executiu en diferents àmbits: en habitatge ha destacat la tasca de buscar sòl i d'exercir el dret a tanteig i retracte per garantir que el 2030 hi hagi 2.700 pisos assequibles a la ciutat "perquè ningú hagi de marxar". En clau de mobilitat, ha subratllat la "millora" del transport públic, malgrat que ha apuntat que encara hi ha "camí per recórrer", en referència al conveni que s'ha de signar amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'aposta per la bicicleta, amb l'impuls de l'anella verda, la instal·lació de contenidors bicibox i la Zona de Baixes Emissions (ZBE) han estat altres fites destacades per Soler.

El primer tinent d'alcaldia ha reivindicat que el govern ha estat "al costat del teixit productiu" i ha posat en valor que "aquest govern serà recordat per tenir les taxes d'atur més baixes de la història".

Les millores en la via pública, en els serveis urbans i en seguretat són altres dels aspectes destacats per Soler, que també ha posat en valor la feina feta en el manteniment dels equipaments municipals. El portaveu socialista, fent referència al lema del seu partit per a les municipals, ha reivindicat que amb l'acció de govern "Sant Cugat avança" per ser "una ciutat millor, més inclusiva i més justa".


Pere Soler

Sant Cugat no és el xiringuito de ningú. La ciutat mereixia un govern que gestionés sense clientelisme, que construís una ciutat per a tothom, no un gran aparador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.