L'AMB reclama a la Generalitat més inversió al Parc de Collserola

L'entitat lamenta que el pressupost que el Govern destina a l'equipament "es queda" en un 3% del total


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Parc Natural de Collserola / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del Parc Natural de Collserola / Foto: ACN

La presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, i el vicepresident del Consorci del Parc Natural de Collserola, Xavi Paz, han demanat aquest dijous al Govern de la Generalitat 'més compromís econòmic' amb aquest equipament. Colau, que també és presidenta del Consorci, i Paz han fet la reclamació durant l'assemblea general anual de l'entitat. Segons apunta l'AMB en una nota de premsa, aquest organisme i la Diputació de Barcelona aporten el 84% dels ingressos del Consorci, amb prop de 2,7 milions d'euros cadascun. Els ajuntaments que formen part del Consorci aporten un 9%, prop de 600.000 euros, mentre que la Generalitat 'es queda' en un 3%, amb poc més de 200.000 euros.

Colau ha lamentat que el pressupost del Consorci "no ha crescut prou per estar a l'alçada dels requeriments, necessitats i reptes d'aquest espai natural metropolità". Per això ha reclamat "un esforç" a les administracions per al proper mandat, "especialment a la Generalitat".

El vicepresident del Consorci i alcalde de Molins de Rei també ha reclamat a la Generalitat més esforç financer a Collserola. "És una demanda acumulada des de fa anys i era compromís del Govern de Catalunya des de la seva entrada al Consorci, el 2010, quan Collserola es va declarar Parc Natural", ha recordat.

Colau i Paz han destacat també la importància de l'aprovació en aquest mandat metropolità del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat). L'objectiu d'aquesta iniciativa és garantir la màxima protecció i conservació del parc natural "davant d'amenaces existents i futures".

Segons l'AMB, el Pla possibilitarà un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i la implementació d'una nova estratègia per a l'ús públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.