L'EMD insta l'Ajuntament a atorgar la llicència a Can Tintoré, un cop corregides les irregularitats


  • Comparteix:

Montserrat Turu manté que les gestions del govern de Valldoreix han estat impecables i se sent dolguda pels dubtes que es van generar

Montserrat Turu manté que les gestions del govern de Valldoreix han estat impecables i se sent dolguda pels dubtes que es van generar

La Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat per unanimitat una moció institucional instant a l'Ajuntament a atorgar la llicència d'activitats a la planta de triatge de runa de Can Tintoré. L'equip de govern de l'EMD manté que les seves gestions en aquesta qüestió sempre han estat 'exquisides', mentre que els grups de l'oposició -CiU i PP- insisteixen en què la planta presentava irregularitats que ja han estat corregides.

Dos mesos després de l'alarma generada pels dubtes sobre les possibles irregularitats de l'activitat de la planta de triatge de runa de Can Tintoré, la Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat una moció institucional on s'insta l'Ajuntament a atorgar la llicència d'activitats corresponent. Aquest és un dels passos per a la legalització de la planta, però no l'únic. Paral·lelament, l'EMD ha ratificat -amb els vots de l'equip de govern i el PP, i l'abstenció de CiU- una resolució de la presidència que pretén que la Generalitat concedeixi l'ús provisional per a aquestes instal·lacions, de manera que el govern de Valldoreix pugui emetre el certificat de compatibilitat urbanística corresponent.

Tot i que el passat mes de febrer un dels representants del govern de l'EMD, el republicà Narcís Clavell, es va desmarcar dels seus socis i va aturar la ratificació d'aquesta resolució pels dubtes sobre la legalitat de Can Tintoré, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, manté que les gestions del seu equip de govern han estat en tot moment impecables, i lamenta que s'hagi qüestionat la seva actuació.

Montserrat Turu

La resolució que en el seu dia no es va aprovar estava basada en informes que indicaven que l'activitat podia ser legalitzable. Em sap greu que una acció correcta generés dubtes sobre la nostra eficàcia i legalitat.


De la seva banda, el grup de CiU continua qüestionant l'actuació dels serveis tècnics de l'EMD i manté que l'informe de l'enginyer no es corresponia amb la realitat que presentava la planta de Can Tintoré. El vocal de la federació nacionalista Francesc Cardoner reconeix que l'empresa ha corregit les irregularitats que es van detectar, però acusa el govern de l'EMD de no haver realitzat els controls adequats d'aquesta activitat.

Francesc Cardoner

Els informes deien una cosa i la realitat era una altra. Això és el que va generar alarma. L'informe de l'enginyer segueix sent incorrecte. És cert que l'empresa ho ha arreglat, i per això no votem en contra.


Pel que fa al vocal del PP, que el mes de gener va aportar la informació que va fer saltar les alarmes sobre les irregularitats a Can Tintoré, també reconeix que l'empresari ha actuat ràpidament per adequar-se a la legalitat i, per això, ara ha donat suport als tràmits de l'EMD perquè la planta sigui legalitzada. Escoltem Josep Maria Canals.

Josep Maria Canals

L'empresari ha reconegut el seu error, ho ha netejat i manifesta la voluntat de col·laborar i netejar la zona. L'alarma social que es va generar ja es pot desconnectar.


A banda d'instar l'Ajuntament a atorgar la llicència d'activitats, la presidenta de l'EMD ha reiniciat els contactes amb la Comissió d'Urbanisme de Barcelona i la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques per tal que la Generalitat desencalli els tràmits i concedeixi l'ús provisional a Can Tintoré, que de moment desenvolupa la seva activitat sense llicència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.