Junts aposta pel 'màxim consens' per tirar endavant les polítiques d'habitatge

El grup municipal ho defensarà amb una moció al ple municipal


  • Comparteix:

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Junts per Sant Cugat vol que les polítiques d'habitatge 'siguin debatudes cercant el màxim consens ciutadà possible en cada emplaçament potencial' i que 'requereixin per a la seva aprovació de l'acord plenari d'almenys el 60% del consistori per garantir la seva consistència'. El principal grup de l'oposició presentarà aquesta proposta al ple de dilluns vinent, arran de l'actualitat lligada al creixement urbanístic a la zona de Ca n'Ametller. La formació també presentarà un text perquè les activitats de lleure siguin accessibles a tothom i un altre de suport al projecte de la B-40.

MOCIÓ SOBRE LA POLÍTICA D'HABITATGE
El regidor de Junts Carles Brugarolas ha reconegut que a Sant Cugat, però també a l'àmbit metropolità, hi ha un problema "d'encariment i d'expulsió", lligat al mercat de l'habitatge. En tot cas, ha posat sobre la taula la necessitat de "dimensionar" el problema per fer les "polítiques encertades".

El grup municipal ha avançat que ERC-MES presentarà una moció alternativa, en la qual Junts també hi ha fet aportacions. D'aquesta manera, l'aprovació del text està garantida.

FOMENT DEL LLEURE DE QUALITAT PER A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
Junts ha preparat una moció (que arribarà al ple com a institucional) per garantir espais de lleure de qualitat per a les persones amb discapacitat. El grup vol que s'ofereixin noves activitats de lleure i espais de participació, així com que hi hagi espais adaptats als parcs infantils per a infants amb TEA. Junts també proposa que s'ofereixi monitoratge gratuït per aquells joves que estiguin en activitats de lleure o entitats de Sant Cugat. "Se'n fa, però no arriba a tothom", ha dit la regidora de Junts Sandra Casat, que aposta perquè qui acompanya persones amb discapacitat, que "sàpiga que té recursos".

Un altre dels acords que apunta la moció és la revisió del Pla d'acció per a persones amb discapacitat 2021-2024, aprovat el juny de l'any passat.

SUPORT A LA RONDA NORD
Junts vol que el ple es posicioni a favor de la finalització de les obres de la B-40. "Fa dècades que el Vallès es veu afectat per manca infraestructures", ha reflexionat el regidor Albert Salarich, que considera que una millora en la mobilitat tindria repercussions positives en diversos àmbits: des del transport de mercaderies fins a la mobilitat personal. Des de Junts consideren que Sant Cugat "es troba al centre de la hiperconcentració", en referència al volum de vehicles que passa per l'AP-7.

Salarich ha recordat que hi ha una partida als Pressupostos Generals de l'Estat de 35 milions d'euros per acabar les obres. "Sant Cugat ha de reclamar que la infraestructura s'acabai i que s'hi posi data".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.