Tots els recursos socials a l'abast de la ciutadania, recollits en una única guia

La Guia de Drets Socials s'enviarà a totes les llars per fer accessible aquesta informació a tothom


  • Comparteix:

Foto de família a la presentació de la guia / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família a la presentació de la guia / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Totes les llars de Sant Cugat rebran pròximament una guia amb tots els recursos socials que la ciutadania té al seu abast. La iniciativa pretén fer accessible aquesta informació a tothom i, així, fer un pas endavant cap a la garantia de drets socials. 'La pandèmia va posar sobre la taula la importància dels serveis públics com a garants de sostenir la vida', ha assegurat el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, durant la presentació de la guia. 'Aquesta és una ciutat molt diversa i el propòsit d'aquest govern és no deixar ningú enrere', ha afegit l'alcaldessa, Mireia Ingla.

La guia està estructurada en 10 blocs diferenciats, per fer més accessible la informació als usuaris. Població general; infància i adolescència; joventut; persones amb diversitat funcional; habitatge; dones; igualtat de gènere; persones migrades; persones grans i persones amb dependència són els deu àmbits que contempla aquest recull.

Respecte als destinataris d'aquests serveis, el tinent d'alcaldia ha fet èmfasi en "la universalitat d'accés als serveis socials" i ha recordat que "tothom té dret a accedir-hi". En aquest sentit, Simarro ha mencionat la necessitat de "canviar els imaginaris" que ens fan pensar, sovint, que aquests serveis només estan destinats a les persones més vulnerables, i ser conscients dels propis drets.

La guia, que es farà arribar a totes les llars durant els pròxims mesos, també disposa d'una versió en línia que es podrà consultar en els propers dies. De fet, aquesta serà la versió que s'anirà actualitzant a mesura que es modifiquin o incrementin els serveis, mentre que la versió en paper està previst que pugui durar "una bona temporada".




Marco Simarro

La pandèmia que va posar sobre la taula la importància dels serveis públics com a garants de sostenir la vida. Quan tot para, qui pot atendre les necessitats més bàsiques de les persones, vam veure que van ser els serveis públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.