El projecte d'habitatge assequible a Can Cabassa, al calaix almenys fins al proper mandat

El veïnat de la zona manté el rebuig al projecte per remodelar la masia i perquè la zona aculli habitatge protegit


  • Comparteix:

Vista aèria de Can Cabassa / Foto: Google Maps

Vista aèria de Can Cabassa / Foto: Google Maps

El projecte per remodelar la masia de Can Cabassa, habilitar-hi una residència per a estudiants i construir 15 habitatges assequibles a la zona no tindrà recorregut en el que queda de mandat. L'Ajuntament, arran del rebuig expressat per una part del veïnat, ha decidit aparcar la iniciativa. 'Això de la Masia no passarà', ha avisat la presidenta de l'Associació de Veïns de Can Cabassa i Mas Gener, Magalí Robin, al consell de barri de Mira-sol d'aquest dimarts, l'últim del mandat. Una altra veïna, que ha preferit mantenir-se en l'anonimat, ha assegurat que 'hi ha gent del barri que s'està venent la casa per la destrossa urbanística' que considera que suposa aquesta iniciativa.

La presidenta del consell de barri, la regidora Pilar Gorina, ha evitat fer valoracions tècniques, però ha defensat els beneficis de la iniciativa. "És per preservar la masia i per donar resposta a les necessitats del barri", ha dit en referència a la construcció d'habitatge. Gorina ha defensat que urbanitzar la zona no té pas la motivació de "malmetre" ni de generar inconvenients entre el veïnat.

La regidora ha refermat que "la masia no es pot deixar caure" i que, per tant, s'hi ha de fer "alguna actuació". Quant a l'impacte urbanístic que podria tenir en la fisonomia de la zona, Gorina ha recordat que l'alçada dels nous edificis "no és més alta que les cases del costat".

L'equip de govern tenia previst engegar els tràmits per tirar endavant aquest projecte al ple municipal de febrer. El rebuig veïnal i les consideracions de l'oposició van motivar a ajornar-ho. "Vaig dir a l'alcaldessa que no tocava aprovar aquest projecte a quatre mesos de les eleccions", ha apuntat el portaveu de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

No és el primer cop que el veïnat de Can Cabassa tomba l'impuls d'habitatge protegit a la zona. El 2015 el pla urbanístic que hi havia sobre la taula es va suspendre per les al·legacions veïnals per reduir el nombre d'habitatge públic a la zona. L'any següent, es va engegar un procés participatiu i el 2019 l'Ajuntament va demanar ajuda a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per estudiar les possibilitats de la zona. En aquest sentit, Magalí Robin, de l'Associació de Veïns de Can Cabassa i Mas Gener, ha criticat que l'executiu actual no hagi tirat endavant el resultat del treball participatiu que es va fer durant el mandat passat. A la vegada, ha defensat que el veïnat de la zona "no està en contra" que hi hagi habitatge protegit.

La primera pedra del Complex Aquàtic

Dimecres, 29 de març, a les 12 h. És la data i l'hora en què es col·locarà la primera pedra del Complex Aquàtic de Mira-sol. Es tracta d'un projecte llargament reivindicat, les obres del qual duraran 22 mesos i estan pressupostades en 7,3 milions.

Les pantalles acústiques, més a prop

El projecte per instal·lar pantalles acústiques a l'AP-7 i la B-30 al pas per Mas Gener ja es troba en la fase final de la licitació. Un cop els treballs quedin assignats, s'executaran en un any. El projecte preveu diferents tipus de pantalla per minvar de manera efectiva el soroll que provoca el pas de vehicles que aquesta artèria que travessa el país de nord a sud.

Record a Xavier Barbany

El consell de barri ha recordat i homenatjat Xavier Barbany, que va morir a mitjans de gener. Amb la presència de la seva dona i de la seva filla, alguns veïns han pres la paraula per posar en valor la figura de qui fou president de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol.


Magalí Robin / Anònima

Estem cansats, però ens hem de preparar. Aquest projecte no passarà. / Els veïns que vivim allà som els que patim la situació, el neguit. Hi ha gent del barri que s'està venent les cases davant aquesta destrossa urbanística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.