L'EMD revisarà l'urbanisme de Valldoreix amb perspectiva de gènere

El plenari valldoreixenc s'ha sumat al manifest per la igualtat del 8M


Temes relacionats

El 8M tenyeix Sant Cugat de lila ( 8/mar/23)


  • Comparteix:

Les vocals Susana Herrada, Susanna Casta i Lluïsa Muñoz / Foto: EMD Valldoreix

Les vocals Susana Herrada, Susanna Casta i Lluïsa Muñoz / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix ha celebrat aquest dijous una sessió ordinària de la junta de veïns tintada de lila, per la proximitat del 8M. La trobada ha servit per donar llum verda per unanimitat a la moció de la CUP-PC per 'transformar la visió de l'urbanisme de la vila en un urbanisme inclusiu', amb la perspectiva de gènere al centre. Tot plegat passa per la formació del personal de l'administració en aquest sentit i per l'elaboració d'un paquet de mesures 'per integrar la mirada de gènere en totes les polítiques urbanístiques'.

El text també insta el govern descentralitzat a impulsar marxes exploratòries fetes per dones per detectar aquells "elements i espais d'inseguretat a la via pública", segons ha explicat el portaveu cupaire, Ferran Margineda.

Malgrat que els atesos no han posat d'acord els grups municipals, sí que ho han fet les accions que proposa la moció. La seguretat, d'altra banda, ha centrat algunes de les rèpliques. "Les dones no som un col·lectiu, sinó que som la meitat de la població", ha dit la vocal portaveu del PSC, Susanna Casta, que ha subratllat que les dones "no és que tinguem necessitats; tenim por". Quant a la seguretat, el portaveu de Cs, José Miguel García, ha reclamat l'obertura de la comissaria descentralitzada de la Policia Local, a tocar de l'estació. Per la demora d'aquest servei, ha qualificat aquesta proposta de l'equip de govern de Sant Cugat de "promesa incomplerta". Per la seva banda, el vocal d'ERC Jaume Sanmartí ha reclamat "vies segures i transport" per garantir la sensació de seguretat a la vila.

La sessió plenària ha començat amb la lectura del manifest del 8M, on tots els grups municipals s'han compromès a treballar per erradicar les desigualtats.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

MIRA AQUÍ LA SESSIÓ PLENÀRIA



AUDIÈNCIA PÚBLICA




Ferran Margineda

Aquesta moció vol parlar de feminisme a l'EMD i proposa que els tècnics d'Urbanisme, la majoria homes, rebin una formació específica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.