En Comú Podem rebutja el creixement extensiu de Sant Cugat: 'Ca n'Ametller no és una prioritat'

L'habitatge, la sanitat i la mobilitat són algunes de les prioritats de la candidatura que encapçala Ramon Gutiérrez

L'alcaldable d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez (tercer per l'esquerra), amb membres de la candidatura / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 17/mar/23 per Sergio Morales

En Comú Podem (ECP) critica la campanya 'La ciutat del futur', engegada per l'Ajuntament per posar els fonaments per al futur barri de Ca n'Ametller, un projecte que veuen lluny de ser 'una prioritat'. 'Volem que aquest model de ciutat s'apliqui a tota la ciutat', reclama l'alcaldable d'ECP, Ramon Gutiérrez, que considera que s'està plantejant un 'un barri de la piruleta per als que vindran, però no estem definint la ciutat per als que la vivim ara mateix'. Per a la candidatura, el plantejament que el 50% de l'habitatge d'aquesta zona hagi de ser assequible farà que l'altra meitat sigui 'de luxe'.

D'aquesta manera, ECP rebutja al seu programa electoral el "creixement extensiu de la ciutat", en pro de "consolidar i regenerar el teixit urbà". És un dels plantejaments que la militància de la confluència veu prioritaris, juntament amb l'impuls d'un pla d'habitatge assequible que es materialitzi en 12 anys, així com dotar de més competències l'Oficina Local d'Habitatge.

Els membres dels partits d'ECP s'han reunit aquest divendres a la Biblioteca de Volpelleres per decidir quins punts programàtics seran els més destacats. Actuar contra l'emergència climàtica, implementar millores en el bus urbà i reclamar una gestió totalment pública dels CAP són alguns dels punts que quedaran més destacats durant la campanya.

"Tenim un govern que, si bé és diferent, no és suficient", ha apuntat l'alcaldable Gutiérrez, que considera que l'executiu (ERC-MES, PSC i CUP-PC) s'ha quedat a mitges en qüestions com l'habitatge o la mobilitat. Una de les crítiques ha anat dirigida a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), una mesura que ECP vol que "beneficiï tothom i que no només perjudiqui els que no poden canviar de vehicle".

Per a ECP, la cursa electoral ja ha començat. "Queden 72 dies per a les eleccions, per recuperar la representació que siguem rellevant per fer el que ens defineix: canviar la ciutat", ha dit Gutiérrez.

La candidatura donarà a conèixer el programa complet, previsiblement, durant la setmana vinent.


DECLARACIONS

Ramon Gutiérrez

Tindrem un 50% d'habitatge protegit i un 50% de luxe. Estem construint un barri de la piruleta per als que vindran, però no estem definint la ciutat per als que la vivim ara mateix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio