L'Ajuntament adapta el càlcul de l'impost per plusvàlues a la nova legislació

Dels 20 coeficients, 10 s'incrementen, dos es mantenen i vuit es rebaixen


Temes relacionats

Sant Cugat reclama ajuda econòmica a l'Estat i la Generalitat (20/feb/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del municipi / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del municipi / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha donat llum verda de manera provisional a la modificació de l'ordenança que regula l'Impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut com a plusvàlua. Ho fa per adaptar-se a la nova legislació fruit d'una sentència del Tribunal Constitucional. Així; com ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; de les 20 anualitats previstes, 10 incrementen el coeficient, dues el mantenen i vuit el redueixen. Els canvis, als quals es poden presentar al·legacions, han comptat amb el suport de l'equip de govern i Junts per Sant Cugat, mentre que Ciutadans i la regidora no adscrita hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

Des de Ciutadans, el regidor Sergio Blázquez considera que l'Ajuntament ha fet una adaptació a l'alça per "recaptar més" com a resposta a la situació financera del consistori. Per Blázquez, l'increment del cost de la plusvàlua repercutirà el preu dels immobles i encarirà l'habitatge al municipi, fet pel qual el grup ha justificat el seu vot contrari.

De la seva banda, Junts hi ha donat suport, però el regidor Carles Brugarolas ha lamentat una legislació "feta a correcuita" que té un impacte en les previsions de recaptació dels municipis. És per això que ha reclamat de nou al govern de l'Estat mecanismes compensatoris.

La modificació d'aquesta ordenança també preveu canvis en el redactat per adaptar-lo legalment i incorpora l'obligació d'acreditar el compliment tributari d'aquest impost abans de poder formalitzar la transmissió al Registre de la Propietat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.