Duch: 'Seguim parlant amb tothom per buscar el màxim consens pel projecte de Can Cabassa'

El veí de Can Cabassa Marlon Rojas critica que beneficis del projecte estiguin "centrats exclusivament en l'habitatge assequible"

Política

Publicat el 22/mar/23 per Sergio Morales

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, defensa que els canvis urbanístics que el govern vol impulsar a l'entorn de la masia de Can Cabassa tindrà 'un impacte molt positiu per al barri'. Duch ha subratllat que 'd'una finca privada que està en fase de deteriorament' s'aconseguirà una nova zona verda de 4.100 metres quadrats, la rehabilització de la masia, el canvi d'usos que permet instal·lar una residència per als estudiants de la UIC i la incorporació d'habitatge assequible, amb 'una promoció molt petita amb la mateixa alçada que els edificis del costat'. El regidor ho ha dit a l'audiència pública d'aquest dilluns, en resposta al veí de Can Cabassa Marlon Rojas, que rebutja el projecte per una manca de 'transparència' i perquè els beneficis per al barri estan 'centrats exclusivament en l'habitatge assequible'.

Rojas, que ha intervingut en representació de veïns de la zona, ha posat sobre la taula l'interès que tenen per preservar la masia. En aquest sentit, considera que el projecte de modificació urbanística que proposa l'Ajuntament "no ajuda a preservar el valor" d'aquesta edificació. El mirasolenc considera que amb aquesta iniciativa només es beneficiarà "un inversor, que muntarà una residència per a estudiants".

El veí creu que el govern no està responent a les necessitats del barri. En aquest sentit, ha assenyalat la falta d'aparcament. "M'agradaria que algun dia passin i intentin aparcar un dilluns al matí i veuran que és impossible; els veïns mai no podem aparcar a fora, sempre ens toca aparcar a dins de les nostres cases o aparcar molt lluny, pagant un dels IBI més alts d'Espanya", ha relatat.

També han intervingut els grups municipals de l'oposició. El portaveu de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha recordat que va acordar amb el govern "deixar el projecte fins al nou mandat". Des de Cs, el portaveu Aldo Ciprian s'ha sumat al veïnat a l'hora de reclamar "més transparència" a l'executiu.




DECLARACIONS

Francesc Duch

Des de l'Ajuntament seguim treballant en aquesta proposta, parlant amb tothom, per aconsegueir el màxim consens.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Marlon Rojas

M'agradaria que algun dia passin i intentin aparcar un dilluns al matí i veuran que és impossible; els veïns mai no podem aparcar a fora, sempre ens toca aparcar a dins de les nostres cases o aparcar molt lluny, pagant un dels IBI més alts d'Espanya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio