El PDeCAT aplega a la llista bona part del sector exCiU sense Junts

Junts intentarà l'acord fins a l'últim moment, tot i que el PDeCAT només acceptarà una coalició


  • Comparteix:

Imatge dels membres de la llista / Foto: PDeCAT

Imatge dels membres de la llista / Foto: PDeCAT

El PDeCAT concorrerà a les eleccions municipals a Sant Cugat amb una llista que reuneix bona part del sector postconvergent i d'Unió, tret de Junts. Així, incorpora Centrem, Units, el PNC i Ara-PL, però es queda sense arribar a un acord amb Junts per discrepàncies entre els partits sobre la manera de presentar-se als comicis. Pel PDeCAT, ha concretat la seva alcaldable, Mayte Pérez; la unió ha de ser en coalició, ja que tenen els drets electorals, i tot la bona sintonia entre els membres locals, des de Junts no es veu amb bons ulls. L'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, ha assegurat que 'no donen res per tancat' i, tot i que 'no és fàcil' trobar la fórmula, buscarà fins a l'últim moment un acord per aglutinar les dues propostes en una sola llista.

"No s'ha aconseguit salvar aquest obstacle", ha explicat Pérez, qui assegura que concórrer com a coalició és la seva línia vermella. Tot i així, defensa que són "l'alternativa de vot per a la gent més moderada" que reivindica el model de CiU. "És el nostre model", afirma Pérez, qui s'ha acompanyat a la llista per membres dels partits sorgit de dissolució tant de CDC com d'UDC. Són Joan Soler (PDeCAT) com a número 2, Carles Toda (exalcaldable d'Units) com a 3, Xavier Auroux (PDeCAT) com a 4 i Laia Febrer (Centrem) com a número 5.

De moment, completen la llista Maria Andreu, Ester Ballart, Jordi Queraltó, Octavi Sena, Mercè Sanz, Silvia Brugarolas i Miguel Jiménez.

Es tracta d'una llista "transversal", diu Pérez, "molt de ciutat" i pensada en tots els àmbits per recuperar el model i l'orgull de pertànyer a Sant Cugat.

Posicionament de Junts per Sant Cugat

De la seva banda, l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, veu encara viable poder arribar a un acord amb el PDeCAT, amb qui assegura "estan aliniats" en el model de ciutat. "Encara queden dies i no tanco la porta a arribar a un acord", ha assegurat Vallès, qui ha explicat que de moment els obstacles "no són a nivell local sinó més generals".






Mayte Pérez

Teníem una certa línia vermella que era anar en coalició perquè els drets electorals són nostres. L'única manera de compartir-los és anar en coalició. Ara mateix aquesta línia no s'ha superat.

Josep Maria Vallès

Estic obert a arribar a un pacte i més amb el PDeCAT, amb qui estem molt aliniats en el model de ciutat. Encara queden dies i no tanco la porta a arribar a una acord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.