ICV nega que l'estalvi d'aigua registrat el 2003 s'hagi produït gràcies a l'ordenança municipal


  • Comparteix:

Els ecosocialistes recorden que la majoria dels habitatges on s'ha aplicat la normativa no estan encara habitats

Els ecosocialistes recorden que la majoria dels habitatges on s'ha aplicat la normativa no estan encara habitats

ICV-EA considera que la reducció del consum d'aigua registrada a la nostra ciutat l'any 2003, i que segons Medi Ambient és 58 litres per persona/dia, no es deriva de l'ordenança municipal d'estalvi energètic, ja que els 1.700 habitatges que l'apliquen encara no estan habitats. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, considera que les dades divulgades per l'Àrea de Medi Ambient no tenen rigor i recorda que Sant Cugat és el municipi que més aigua consumeix de tota l'àrea metropolitana.

L'Àrea de Medi Ambient va fer públic la setmana passada el balanç del primer any d'aplicació de l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua. El titular del departament, Eduard Pomar, va explicar que el consum domèstic es va reduir el 2003 en 58 litres per persona i dia, en part a causa de l'aplicació de les mesures que preveu l'ordenança. Segons l'equip de govern, un total de 1.731 habitatges de la nostra ciutat apliquen les ordenances d'estalvi d'aigua i de captació d'energia solar, vigents des de l'any 2002.

ICV, però, ha qüestionat aquestes dades, ja que considera que l'estalvi d'aigua no prové de l'aplicació de l'ordenança. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, assegura que les 1.700 vivendes que teòricament apliquen la normativa municipal estan encara en fase de construcció i no estan habitades. Per això, Boix acusa l'Àrea de Medi Ambient de 'mentir' a la ciutadania.

Xavier Boix

Que digui que hem estalviat un 20% en el consum d'aigua, d'acord, però que expliqui perquè. Però que no digui mentides. Les ordenances avui encara no s'han aplicat. No viu ningú en un pis on s'hagin aplicat les ordenances.


Boix ha recordat, a més, que Sant Cugat és la ciutat de l'àrea metropolitana que més aigua consumeix, segons dades de l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient corresponents al 2003. Les dades de l'Ajuntament diuen que el 2003 es van consumir un total de 215 litres per persona i dia, 58 litres menys que l'any 2001. La intenció de l'Àrea de Medi Ambient és reduir fins al 70% el consum domèstic de cara al 2010, tal com recomana la Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.