Josep Maria Vallès i Lluís Recoder reflexionen sobre els reptes de Sant Cugat

La xerrada 'Parlem del model de ciutat' ha tingut lloc, aquest dilluns, a l'Hotel El Sant Cugat


  • Comparteix:

Lluís Recoder, Josep Maria Vallès i Cristina Paraira / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Recoder, Josep Maria Vallès i Cristina Paraira / Foto: Cugat Mèdia

'El primer que faré com a alcalde serà crear un comissionat per vetllar pels drets de les persones amb totes les capacitats'. Amb aquesta concreció s'ha expressat el cap de llista de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, a la xerrada 'Parlem del model de ciutat' que ha compartit, aquest dilluns, amb l'exalcalde Lluís Recoder. Una trobada, moderada per la regidora Cristina Paraira a l'Hotel El Sant Cugat, en la qual els dos polítics santcugatencs han compartit idees i reflexions sobre la gestió de la ciutat. Recoder s'ha servit d'alguns exemples dels tres mandats en què va governar, mentre que Vallès ha mirat cap al futur i ha explicat algunes de les propostes del projecte que encapçala.

Recoder ha posat èmfasi en la importància de la planificació. "Qui vol governar ha de tenir claríssim el programa electoral, que és fruit d'una reflexió profunda i servirà de full de ruta durant tot el mandat", ha dit. Un programa que Vallès ha anomenat "programa de govern", per remarcar la voluntat del seu partit de guanyar les eleccions.

En relació amb el model de ciutat, l'alcaldable de Junts ha recordat que parlar del model Sant Cugat "no és només parlar d'urbanisme, també s'ha de garantir un Ajuntament gerencial, així com apostar per les noves tecnologies i les energies renovables", ha dit. "Hi ha temes que semblen del futur que els hem de pensar ja, per preparar-nos pel Sant Cugat de demà", ha afegit.

Sobre la mobilitat, Vallès ha recordat que "és el tema que més preocupa als santcugatencs" i ha lamentat mesures com l'anella verda o la rotonda de l'hipòdrom, actuacions que, segons ell, han fet que "en qüestions de mobilitat estiguem pitjor ara que a l'inici del mandat".

Pel que fa a l'habitatge, l'alcaldable ha proposat mesures com la possibilitat de dividir habitatges unifamiliars perquè hi puguin viure diferents famílies més petites o l'acompanyament burocràtic als joves en l'adquisició d'habitatges, tant de lloguer com de compra. Recoder ha afegit que cal oferir habitatge protegit i ha recordat que "es parla molt d'habitatges per a joves, però no podem oblidar l'habitatge assequible per a la gent gran".

Per acabar, els dos santcugatencs han estat d'acord amb la necessitat de "preservar i dignificar" el Monestir de Sant Cugat, un monument que Recoder ha definit com "la nostra joia i la nostra identitat".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.