Arran homenatja Agulló: 'Avui som milers de Guillems'

L'organització jove de l'esquerra independentista ha organitzat un acte d'homenatge a Guillem Agulló, el militant de Maulets assassinat fa 30 anys

Un moment de l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 13/abr/23 per Sergio Morales

L'esquerra independentista ha recordat aquest dijous l'assassinat, fa 30 anys, del militant de Maulets Guillem Agulló a Montanejos (Castelló) a mans de militants d'ultradreta. 'Va ser una agressió que ens va carregar de ràbia i convenciment que el camí que seguim és el correcte', han reivindicat des d'Arran, col·lectiu encarregat de l'homenatge, que ha tingut lloc a la plaça de l'Om. Tant des de la CUP com des de l'Escola de Formació Guillem Agulló han posat en valor el llegat del jove militant: 'Avui som milers de Guillems'.

Des d'Arran han lamentat "la impunitat del feixisme als Països Catalans", tot assenyalant de còmplices els poders judicial i polític i els mitjans de comunicació. En aquest sentit, el llavors militant de Maulets i exregidor de la CUP Guim Pros ha qualificat l'assassinat com "un crim d'estat". "No va ser una baralla entre dues bandes de carrer, no el van trobar a l'atzar", ha explicat.

Des de la CUP, Enric López ha recordat que la lluita contra l'extrema dreta i per frenar els "interessos dels poderosos" són motius pels quals Agulló feia militància i que, encara ara, "segueixen vigents". "El nostre país ha de seguir lluitant per no desaparèixer", ha afegit. Per la seva banda, el membre de l'Escola de Formació Guillem Agulló i d'Òmnium Cultural Genís Vives ha lamentat que "la continuïtat franquista és cada dia més visible", i ha recordat casos com els Valtonyc i Pablo Hasel.

Des de l'esquerra independentista, reivindiquen Agulló com un referent que ha servit per mantenir vives les seves reivindicacions. En aquest sentit, dilluns vinent se sotmetrà a votació una moció de la CUP-PC, a proposta d'Arran, perquè Sant Cugat tingui un carrer dedicat a Guillem Agulló.

L'acte, que ha aplegat una quarantena de persones, ha comptat amb actuacions de música i dansa en directe.


DECLARACIONS

Enric López

La bona notícia és que avui som milers de Guillems. Això demostra que van fracassar, no aconsegueixen que ens aturem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio