Sant Cugat preveu ampliar la xarxa de càrrega elèctrica fins als 39 punts al 2028

Així ho recull el Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica, que passa aquest dimecres pel ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Gairebé el 2% del parc de vehicles de Sant Cugat és elèctric o híbrid endollables. Això suposa 1.142 vehicles i la previsió és que aquesta xifra augmenti un 260% fins al 2028, quan es calcula que el parc local tindrà 4.117 vehicles elèctrics o híbrids endollables. Aquesta és la previsió que recull el Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica, que s'ha d'aprovar aquest dimecres al ple municipal i que planteja donar resposta a la necessitat de punts de recàrrega amb un total de 39 al 2028.

CONSULTA AQUÍ EL PLA

Així, el Pla busca "preparar la ciutat del futur" i fomentar la mobilitat elèctrica, segons ha destacat el regidor de Mobilitat, José Gallardo.

/ Foto: Foto: Cugat Mèdia



Actualment, el municipi disposa de 24 estacions de recàrrega de vehicles elèctrics d'ús públic, quatre d'elles promogudes per l'Ajuntament. La intenció, tal com estableix el pla, és arribar a les 27 el 2026 i les 39 al 2028. El document també marca les possibles ubicacions segons el tipus de recàrrega. Així, les de recàrrega ràpida s'ubicarien prop de les vies principals de circulació, mentre que les lentes o semi-ràpides als entorns de les estacions, els centres comercials i els equipaments.

Tot plegat, vol donar resposta al creixement continuat d'aquest tipus de vehicles que s'espera al municipi, que ja se situa per sobre de la mitjana catalana on el percentatge de vehicles elèctrics o híbrids endollables és del 1,02%.




José Gallardo

Volem preparar la ciutat del futur i continuar fomentant la sostenibilitat i la qualitat de l'aire. Planteja una nova infraestructura en previsió de l'augment dels vehicles elèctrics



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.