Sant Cugat es dota d'un Pla Estratègic per fer front a l'increment de la mobilitat elèctrica

El ple ha aprovat el document que preveu una xarxa de 39 punts de recàrrega de vehicles fins al 2028

Imatge d'arxiu d'un punt de recàrrega / Foto: ACN

Política

Publicat el 10/mai/23 per Anna González

La mobilitat elèctrica creix a Sant Cugat i els cotxes elèctrics o híbrids endollables ja suposen gairebé el 2% del parc de vehicles del municipi, amb 1.142 vehicles. I la previsió és que continuï en augment, en concret, un 260% fins al 2028 i fins arribar a superar els 4.000. És per això que el ple municipal ha aprovat aquest dimecres; amb els vots de l'equip de govern i Junts, i l'abstenció de Ciutadans i la regidora no adscrita; el Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica, que marca aquests augments i planteja donar resposta a la necessitat de punts de recàrrega amb un total de 39 al 2028.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ EL PLA

Actualment, el municipi disposa de 24 estacions de recàrrega de vehicles elèctrics d'ús públic, quatre d'elles promogudes per l'Ajuntament. La intenció, tal com estableix el pla, és arribar a les 27 el 2026 i les 39 al 2028. El document també marca les possibles ubicacions segons el tipus de recàrrega. Així, les de recàrrega ràpida s'ubicarien prop de les vies principals de circulació, mentre que les lentes o semiràpides als entorns de les estacions, els centres comercials i els equipaments.

Tot plegat, vol donar resposta al creixement continuat d'aquest tipus de vehicles que s'espera al municipi, que ja se situa per sobre de la mitjana catalana on el percentatge de vehicles elèctrics o híbrids endollables és de l'1,02%.

Tot i l'aprovació del pla, que té un període d'al·legacions de 30 dies, l'oposició ha lamentat la manca d'informació sobre aquest document, que dona compliment a una moció de Junts que finalment es va convertir en institucional per augmentar els punts de recàrrega a la ciutat.