Sant Cugat deixa fora les residències i els albergs de les limitacions per a pisos turístics

El ple municipal ha aprovat de manera provisional el canvi


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Les residències d'estudiants i els albergs no hauran de complir amb les limitacions urbanístiques que sí es preveuen per a habitatges d'ús turístics. El ple municipal ha aprovat provisionalment aquest canvi en la regulació que es va aprovar el 2021 amb l'objectiu de minimitzar la proliferació d'aquest tipus d'allotjaments temporals. La mesura ha comptat amb el suport de tots els grups, tret de Junts per Sant Cugat, que s'hi ha abstingut en considerar que són necessaris dos reglaments diferenciats.

ESCOLTA-HO

La regulació aprovada el 2021 preveu condicionants com la separació mínima de 300 metres entre habitatges i la prohibició d'implantació a plantes baixes, tret de cases unifamiliars, i a sòl destinat a habitatge protegit i edificacions fora d'ordenació. Afecta els establiments d'allotjament temporal, però també afectava residències d'estudiants, albergs de joventut o pensions.

Amb la modificació aprovada pel plenari, que haurà de ser ratificada per la comissió territorial d'Urbanisme, finalment les residències i albergs queden exclosos de part d'aquestes limitacions, com ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch.

Segons dades facilitades per l'equip de govern el desembre del 2022, amb l'aprovació inicial, Sant Cugat compta amb 95 habitatges turístics repartits pel municipi. La xifra ha variat poc des del 2019, quan l'Ajuntament va decidir suspendre temporalment aquest tipus de llicències i limitar-les, ja que s'havia registrat un augment del 200% de les peticions durant el primer trimestre del 2019 respecte al mateix període de l'any anterior. La regulació va començar a aplicar-se l'abril del 2021 i des de llavors el consistori ha rebut 47 peticions, n'ha denegat 22, n'ha acceptat 16 i la resta estaven en tràmit en data de desembre de l'any passat.




Francesc Duch

El que procura és excloure les residències d'estudiants i els albergs de les limitacions com els 300 metres de separació entre habitatges d'ús turístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.