Sant Cugat ja ha rebut 7,5 milions d'euros dels fons Next Generation de la UE

Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple, on també ha anunciat que hi ha 9,5 milions d'euros pendents de resolució


  • Comparteix:

Render de la vianantització d'Anselm Clavé, que s'ha finançat amb Fons Next Generation / Foto: Ajuntament

Render de la vianantització d'Anselm Clavé, que s'ha finançat amb Fons Next Generation / Foto: Ajuntament

Sant Cugat ja ha rebut 7,5 milions d'euros dels fons Next Generation i està pendent de la resolució de 9,5 milions més. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple municipal de maig. Aprofitant el punt relatiu a l'Agenda Urbana 2030, Soler ha fet un repàs de les convocatòries més importants que han estat concedides a la ciutat, així com d'aquelles sol·licitades que des de l'equip de govern esperen obtenir.

ESCOLTA-HO

Aquestes són les convocatòries més importants que s'han obtingut:

  • 3,6 milions d'euros destinats a millorar la mobilitat sostenible. Les actuacions s'han centrat en la Zona de Baixes Emissions (ZBE), concretament en la instal·lació de més càmeres, tant al perímetre municipal com als accessos al centre del municipi, i la implementació d'una plataforma de gestió de vídeo.
  • 3,4 milions d'euros destinats, també, a la millora de la mobilitat sostenible. En aquest cas, els fons s'han destinat a la construcció de carrils bici, a la vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé i a la reorganització del carrer d'Abat Marcet.
  • 345.000 euros per a la transformació digital de les entitats locals. Aquesta subvenció s'ha destinat a la millora tecnològica de les entitats i de la Casa de Cultura, així com a la posada en marxa del centre d'operacions de ciberseguretat municipal.
  • 8.000 euros destinats a les biblioteques. Aquests diners han servit per renovar els fons bibliogràfics de les biblioteques municipals.
  • 5.000 euros per al Teatre-Auditori. En aquest cas, els diners han servit per a la modernització dels sistemes de gestió digital de la maquinària escènica del Teatre-Auditori.

  • Projectes pendents

    Pel que fa als fons pendents de resolució, Soler ha parlat d'una subvenció d'uns 120.000 euros que hauria de servir per crear una oficina local de tranformació energètica i d'un paquet valorat en 9,3 milions d'euros per a la construcció d'habitatges de lloguer social a través de Promusa.

    Respecte a aquest segon projecte, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha puntualitzat que "la sol·licitud va ser denegada i recorreguda", un apunt que Soler ha reconegut, tot i mantenir "l'esperança" d'acabar captant-ne si més no una part. "Els nou milions és molt difícil que se'ns atorguin, però allò que arribi, benvingut serà", ha dit Soler.

    Sostenibilitat i digitalització

    Els fons Next Generation de la Unió Europea s'emmarquen dins del Pla de recuperació per a Europa arran de la crisi derivada per la Covid-19. La captació d'aquestes subvencions s'ha entès a Catalunya com una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital, i promoure, així, un país més verd, digital i resilient.



    • Comparteix:

    COMENTARIS

    vaja ,que practicament la mitad del fons es per possar camaras i mes multas als que no han pogut cambiar el cotxe, amb relació al import del fons i lo que destinan a la resta amb sembla escandolos.

    joan bel. Enviat el 23/mai/23


    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.