Mireia Ingla plega

L'alcaldessa renunciarà a l'acta de regidora i no estarà el proper mandat


Temes relacionats

Mireia Ingla: de mediadora a alcaldessa i una vida dedicada a la política local (30/mai/23)

Junts es manté com a força més votada i podria governar en solitari (28/mai/23)

ERC es desploma i perd les opcions de revalidar l'alcaldia (28/mai/23)

El PSC 'queda tocat' amb tres regidors i s'exigeix autocrítica (28/mai/23)

La CUP perd un regidor i 1.500 vots (28/mai/23)


  • Comparteix:

L'alcaldessa en funcions, Mireia Ingla, no prendrà possessió de l'acta de regidora per al proper mandat. Ho ha anunciat en una compareixença aquest mateix dimarts. La decisió respon als resultats obtinguts per ERC a les eleccions, a les quals la formació ha perdut dos regidors i s'ha quedat amb quatre, fet que impedeix Ingla tornar a estar al capdavant del consistori. La davallada de vots i regidors també s'ha fet notar en la resta de formacions del tripartit.

"Renuncio a la meva acta com a regidora per al proper mandat. No han estat els resultats que esperàvem, els que jo esperava, perquè ho havia plantejat per tornar a ser alcaldessa". Així ho ha anunciat, Ingla.

"Cal ser coherent i conseqüent amb els teus actes", ha afirmat l'alcaldessa en funcions, qui ha qualificat la seva decisió de "responsable" i perquè "la institució s'ho mereix", ja que la intenció d'Ingla era revalidar el càrrec. Per això s'ha mostrat convençuda que "toca marxar" i no seguir com a regidora. En una piulada posterior, ha dit que tanca "l'etapa a la política local".



Molt emocionada, Ingla fa un pas al costat i deixa el grup municipal en mans del número 2, Bernat Picornell, que serà el portaveu del grup municipal d'ERC. Amb la renúncia d'Ingla, la següent a la llista d'ERC és Gemma Aristoy, que assumirà l'acta de regidora, segons han confirmat fonts del partit a Cugat Mèdia.

L'encara alcaldessa, que mantindrà el càrrec fins a la constitució del nou plenari, ha assegurat que ha estat "un honor i un privilegi" i ha agraït el suport al seu equip i als treballadors municipals.



Encara està per veure quin tipus de govern es formalitzarà a Sant Cugat. Junts ha guanyat les eleccions amb 9 regidors, però no ha assolit la majoria absoluta, que se situa en 13. L'aritmètica sorgida dels comicis deixa la porta oberta a un govern en solitari de Junts o un pacte de govern amb ERC.

Per al futur govern, Ingla ha assegurat que plega "amb l'esperança que sigui capaç de fer avançar la ciutat" i s'ha mostrat preocupada que la ciutat vagi "enrere" per raons partidistes i per "anar a la contra". Tot i així, ha dit Ingla, seguirà "aquí" com a santcugatenca.

Unes paraules que han estat recollides per les persones que l'han acompanyat en la seva compareixença entre aplaudiments i abraçades. Membres de l'equip de govern, del PSC i de la CUP han fet costat Ingla, que no ha acceptat preguntes dels periodistes. No han estat presents els tinents d'alcaldia en funcions Pere Soler (PSC) i Marco Simarro (CUP).

De fet, Pere Soler ja ha anunciat que està disposat a continuar els pròxims quatre anys com a portaveu del grup del PSC a l'oposició. Des de la CUP, no hi hagut cap comunicació, així que es preveu que Marco Simarro i Oriol Sánchez seguiran com a regidors.




Mireia Ingla

Renuncio a la meva acta com a regidora per al proper mandat. No han estat els resultats que esperàvem, els que jo esperava, perquè ho havia plantejat per tornar a ser alcaldessa.

Mireia Ingla

Tinc la sort de formar part d'un partit fort i preparat per assumir el nou lideratge del grup municipal. Amb el Bernat Picornell com a nou portaveu. Tenen tota la meva confiança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.