Els 10 projectes de ciutat que Vallès es trobarà sobre la taula el 17 de juny

Cugat Mèdia recull les inversions que estan en marxa o que s'han d'activar


  • Comparteix:

Render de l'avantprojecte del pavelló de Can Magí / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Render de l'avantprojecte del pavelló de Can Magí / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El mandat 2019-2023 és a punt de tancar-se, i ho fa amb algunes de les grans inversions de ciutat encara sobre la taula. La crisi de la Covid-19 ha condicionat aquest període fins al punt que diversos projectes no es veuran materialitzats fins als propers anys. Cugat Mèdia recull aquí 10 carpetes d'inversions que el govern de Josep Maria Vallès haurà de gestionar un cop assumeixi l'alcaldia de Sant Cugat després de prendre possessió el 17 de juny.


1. La Mirada

La construcció de l'edifici de l'escola La Mirada va ser qualificat per l'alcaldessa Ingla com "el problema més gran" que ha hagut de gestionar el govern sortint. Es tracta d'un projecte que s'ha trobat amb diversos sotracs: el canvi d'ubicació seguint les recomanacions de Protecció Civil i les mesures cautelars aplicades a instància dels col·lectius ecologistes perquè l'equipament no ocupi espai al parc del Bosc de Volpelleres. Tot això provoca un endarreriment que fa que encara sigui difícil saber quan estarà enllestit l'equipament. Així, aquest serà un dels grans reptes que haurà d'assumir l'executiu de Vallès.

2. La segona residència pública per a la gent gran

La segona residència per a la gent gran ha estat una de les grans promeses electorals de la campanya del 28-M. Es tracta d'un servei competència de la Generalitat, però on l'Ajuntament ja ha posat de manifest la intenció d'implicar-s'hi, amb una reserva de terrenys a Volpelleres i amb un procés participatiu per definir els detalls d'aquest servei. Recentment, però, el tinent d'alcaldia de Drets Socials en funcions, Marco Simarro, explicava que el projecte estava aturat a l'espera que el Departament de la Generalitat expressés un compromís ferm de tirar-lo endavant.

3. La nova biblioteca central

La creació d'una nova biblioteca central al parc de Ramon Barnils va ser una de les grans apostes de l'exalcaldessa Carmela Fortuny. Aquest projecte, però, va quedar al calaix, ja que el govern d'ERC-MES, PSC i CUP-PC, no el va considerar "una prioritat", segons va dir l'alcaldessa Mireia Ingla al programa 'Línia Directa'. Junts per Sant Cugat i Josep Maria Vallès han insistit al seu programa en la necessitat de fer realitat la Biblioteca Central Urbana.

4. El Teatre de La Unió

Si no hi ha més retards, el Teatre de La Unió podria estar enllestit enguany. Les esperades obres d'enginyeria del teatre i la Sala Clavé van començar fa poc més d'un mes, tot i que en un principi estava previst que tinguessin lloc a finals de 2022. Si es compleixen els terminis anunciats el teatre estaria acabat cap al mes de desembre de 2023. Les obres es van adjudicar a finals de l'any passat per 2,66 milions d'euros, tot i que el projecte inicial tenia un cost inferior.

5. El Complex Aquàtic de Mira-sol

Les obres de construcció del Complex Aquàtic de Mira-sol van començar al març i està previst que estiguin enllestides la tardor de 2024. Els treballs estan pressupostats en 6,3 milions d'euros i responen a una reivindicació històrica del districte. L'edifici s'està construint en un terreny de 28.000 metres quadrats al costat de l'institut-escola Catalunya, on s'aixecarà un edifici baix de tres nivells amb piscina, sala de fitnes i altres serveis esportius. En total, seran 3.900 metres quadrats de superfície construïda. El govern entrant haurà de vetllar per l'execució d'aquest projecte.

6. El nou pavelló de Can Magí

El barri de Can Magí acollirà un nou equipament pensat per a la pràctica multiesportiva. Es tracta d'un projecte que ciutat sobre el qual Josep Maria Vallès va comprometre's a fer-lo durant el mandat.

7. La comissaria de Valldoreix

El govern tripartit va anunciar que la Policia Local disposaria d'una comissaria descentralitzada a Valldoreix abans que acabés el mandat. Finalment, però, aquest espai encara no ha obert portes. De fet, la compra del local que acollirà el servei per part de Promusa va protagonitzar una de les polèmiques de la campanya electoral. Amb l'espai a la butxaca, ara el nou govern haurà de vetllar per adequar-lo i posar-lo en marxa.

8. El futur de Promusa

La construcció i gestió dels habitatges públics de Sant Cugat passa per l'empresa pública Promusa. Al programa electoral, Junts es compromet a potenciar-la "clarament", així com preveure "aportacions a Promusa que garanteixin el reforç de les polítiques d'habitatge". La candidatura de Vallès també ha assegurat que revisarà el Pla d'Habitatge Assequible.

9. L'accés a Can Barata

La creació d'una rotonda a la carretera C-1413 per garantir un accés segur al barri de Can Barata era un dels compromisos del govern tripartit que han quedat pendents. En les últimes informacions sobre aquest tema, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà en funcions, Francesc Duch, explicava que encara estava pendent la licitació i que també s'està abordant amb la Generalitat la gestió del projecte. Es tracta d'una reivindicació històrica del veïnat d'aquest nucli urbà allunyat del centre de Sant Cugat.

10. Un refugi per a la fauna salvatge

A les acaballes del mandat s'ha inaugurat la gatera municipal, a la zona de la Guinardera. El regidor de Benestar Animal en funcions, Francesc Carol, explicava en el moment de presentació d'aquest espai que a la seva àrea també hi havia sobre la taula la proposta per crear un refugi destinat a animals salvatges. Falta per veure si l'executiu de Junts donarà continuïtat a aquesta iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.